Shaidul Alam, her fra et arrangement i 2012 og universitetslektor Jon Petter Evensen på OsloMet.
Shaidul Alam, her fra et arrangement i 2012 og universitetslektor Jon Petter Evensen på OsloMet.

Fengslet fotojournalist skal ha pusteproblemer, smerter i kjeven og problemer med synet

- Da han fortalte at han ikke var i god form, ble jeg bekymret, sier Rahnuma Ahmed, kona til den fengslede fotojournalisten Shahidul Alam.

Publisert

Rahnuma Ahmed, kona til den fengslede fotojournalisten Shahidul Alam, var onsdag på besøk i Keraniganj Central Jail, hvor Alam har sittet fengslet siden den 12. august. 

Alam ble fengslet etter å ha stilt opp i et intervju hos Al-Jazeera, hvor han blant annet kritiserer myndighetene i Bangladesh. 

I et intervju med Tasneem Khalil, onsdag, forteller kona at Alam skal ha smerter i kjeven, i gommene, pusteproblemer og problemer med synet. 

- Han er en sånn som aldri klager, selv om han er syk. Da han fortalte at han ikke var i god form, ble jeg bekymret, sier hun. 

Amal skal ha vært i god fysisk form før han ble fengslet. 

Ahmed har dermed, gjennom Amals advokat, sendt forespørsel til både fengselet og myndighetene i landet om at fotojournalisten må flyttes til et sykehus. 

– Vi har ikke fått svar ennå, sa hun onsdag. 

I forrige uke kunne Medier24 fortelle at lektor Jon Petter Evensen ved fotojournalistutdanningen ved OsloMet er bekymret for fotojournalisten.

Utdanningen har hatt et samarbeid med fotojournalisten siden 2003. Blant annet har de sendt flere studentgrupper på studietur til Bangladesh, hvor de har samarbeidet med skolen til Alam.

OsloMet har tatt handling på bakgrunn av bekymringen fra Jon Petter Evensen. Nettavisen Khrono skriver at universitetet har sendt et opprop til bangladeshiske myndigheter hvor de krever løslatelse av fotojournalisten.

Powered by Labrador CMS