Og denne gangen som en betydelig mer tilfreds og vennligsinnet Per Sandberg.
– Jeg går aldri rundt og bærer nag til noen. Men jeg hadde et behov for å si ifra hvor skapet skulle stå. Det fikk jeg gjort, så nå er pulsen nede på normal igjen, sier Sandberg på Medier24.
– Journalister må tåle å høre at de er drittsekker
Den tidligere Frp-politikeren brukte et par timer til å snakke med norske journalister under Nordic Entertainment Groups (NENT) høstlansering i Oslo.
Og Sandberg har samme innstilling overfor pressen som «Reality-Per», som han hadde som «Politiker-Per».
– For å være helt ærlig, så er det ingen forskjell på det. Jeg har drevet med politikk i 30 år, og jeg tror de fleste journalistene i Norge vet at jeg er bunn ærlig og ekte i alt jeg foretar meg. Også journalister må tåle å høre at de er en drittsekk en gang i blant. Og vi politikere må også tåle å høre - fra journalistene - at vi er noen drittsekker, sier Sandberg.
Men han ønsker ikke å kalle norske journalister for drittsekker i dag. Sandberg vil heller rose pressen for det han mener er en bedring i oppførselen mot dem siden Arendalsuka i fjor
– Dette er noe vi har snakket mye om, Bahareh og jeg, etter det kjøret som særlig hun opplevde. For vi føler det har vært en viss endring til det bedre. Men det er hard jobb hver eneste dag – for å rette opp usannheter som ble presentert den gangen. Men vi har en positiv dialog med journalister nå. De tar kontakt med oss, og vi tar kontakt med dem, forteller Sandberg.
– Jeg er til tider en sterk kritiker til norsk presse og mediene, men i år har de ikke hatt en sjanse. Fordi regjeringspartiene har rotet det til selv og ikke fått avklart dette bompengespørsmålet før tre uker før valget, sier Sandberg.
– Det er regjeringspartiene som har klusset dette til, ved å gjøre det til valgkampens viktigste sak. Når det blir snakk om regjeringskrise, så må selvsagt journalistene følge det opp, selv om det er realitet eller ikke. Der har pressen gjort jobben sin. Så får vi håpe og tro – når dette har lagt seg – at vi får oppmerksomhet på mer lokale saker igjen, sier han.
Og retter nok et spark mot sin tidligere regjeringskollegaer. For Sandberg mener bompenge-fokuset har ødelagt for de lokale sakene i valgkampen i år.
– Jeg synes det er beklagelig at rikspolitikken – i større grad enn noensinne – har fått oppmerksomhet i valgkampen. Det er veldig lite fokus på lokale saker, og veldig lite fokus på de lokale kandidatene. Dessverre, sier Sandberg.
– Det derfor jeg prinsipielt alltid har sagt at vi bør samle alle valgene hvert fjerde år. Det er bortkastet å ha valg annethvert år, fordi det mikses sammen likevel, sier han.
Og fortsetter:
– Man har nå i sommer snakket om bompenger og at det er regjeringskrise. Og det sier sitt: Hvis man kan skape regjeringskrise i verdens beste land å bo i, med bakgrunn i bompenger, så ser man hvor smal man er i den politiske debatten, sier Sandberg.
Den taleføre trønderen gir likevel et lite stikk til Presse-Norge:
– Generelt gjør norske journalister en meget god jobb. Det eneste problemet er at man har en tendens til å springe i flokk, sier Sandberg.
Bekymret for Charterfeber-avsløringer
Sandberg har ikke lagt skjul på at han ønsker seg et politisk comeback.
Men hvorvidt den umiddelbare fremtiden vil være politisk orientert, handle om den varslede satsingen og handelsvirksomheten med Iran eller med en ny runde med realityprogram, vil han ikke avsløre for mye om.
– Vi har så mange planer og så mange baller i lufta nå, og masse henvendelser og invitasjoner. Mye av tiden vår går faktisk med på å sortere alle sammen. Og selv om mange tror vi er med på mye, så sier vi nei til 70–80 prosent av henvendelsene vi får, forteller han.
Charterfeber-debuten seinere i høst er uansett en realitet. Og trønderen innrømmer at han er litt bekymret for at publikum skal få se en helt annen side av Per Sandberg.
– Det er det jeg er redd for. Jeg har et image å holde på, og jeg kan ikke være for snill og omsorgsfull, heller. Jeg må være den tøffe. Charterfeber er med på å bryte ned litt imaget mitt, altså. Dessverre, sier en lattermild Sandberg.
Se intervju med Sandberg og NENT-sjef Vegard K. Drogseth her: – Kanskje vi skal ha Charterfeber Iran?