Lasse Lervik i NTB, Bahare Viken i NRK og Ingrid Indseth fra DN.
Lasse Lervik i NTB, Bahare Viken i NRK og Ingrid Indseth fra DN.

Disse er nye medlemmer i NONA-styret: Henter fra NRK, NTB og DN

– Med dette styret tror vi NONA er godt rigget for å være en pådriver for medieutviklingen etter korona, sier leder av NONAs valgkomite, Kristin Grøntoft.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag hadde foreningen NONA (Norwegian Online News Associaton) årsmøte og valg av nytt styre.

De nye styremedlemmene er Lasse Lervik i NTB, Bahare Viken i NRK og Ingrid Indseth fra DN.

– Dette styret har en samlet kompetanse innen redaksjonell utvikling som er svært bred. De er godt kjent med norske mediers digitale behov, sier leder av NONAs valgkomite, Kristin Grøntoft.

– Med dette styret tror vi NONA er godt rigget for å være en pådriver for medieutviklingen etter korona, legger hun til.

Lervik er redaksjonell utvikler i NTB, der han koder automatiserte artikkelroboter og verktøy som gjør journalistenes liv enklere. Han har bakgrunn som journalist og kom til NTB fra NRK.

Viken jobber i NRK med videoproduksjon og visuell historiefortelling på både YouTube, Instagram og Snapchat. Hun har tidligere jobbet i bl a Supernytt, Egmont og VGTV. Hun har jobbet med å digitalisere magasinbransjen gjennom å produsere digitalt innhold til Instagram, YouTube og podcast.

Indseth er produktsjef i Dagens Næringsliv/NHST. Hun har bakgrunn som journalist fra både VG, NRK og Monster, og var i en årrekke nyhetssjef og nyhetsredaktør i E24. Hun har også vært produkteier for Dagbladet i Aller.

Eirik Urke i Teknisk Ukeblad fortsetter som leder sammen med Camilla Brække (VG Nett), Guro Valland (Avisa Hordaland, tidligere DN), Runa Sandvik (Cyberforsvaret, tidligere NY Times) og Pål Nisja (Nettavisen).

Nyhetsredaktør Karianne Steinsland i Budstikka, redaksjonell utviklingssjef Eivor Jerpåsen i Amedia og Tor Henning Ueland, tidligere Dagbladet, nå Statnett, går ut av styret.

Valgkomiteen har bestått av Kristin Grøntoft, leder (If Skadeforsikring), Kristoffer Egeberg (Faktisk.no), Monika Aaserud (NRK) og Ingeborg Volan (vara), (DN).

Powered by Labrador CMS