Andreas Veie-Rosvoll, Kasper Bræin Selvig og Både Og lanserer fredag 24.02 første episode av Svartelista - en podkast om de verste seriemorderne i historien.
Andreas Veie-Rosvoll, Kasper Bræin Selvig og Både Og lanserer fredag 24.02 første episode av Svartelista - en podkast om de verste seriemorderne i historien.

I dag lanserer Andreas og Kasper en «true crime»-podkastserie eksklusivt på lydboktjeneste

Svartelista tar for seg historiens verste mordere.

Publisert

Det ser ikke ut som at det norske podkastmarkedet får nok av «true crime». Etter flere suksesser her til lands, kommer nå podkast-serien Svartelista, laget av serieskaperne Andreas Veie-Rosvoll, Kasper Bræin Selvig og byrået Både.

Svartelista er en podkast som handler om de verste seriemorderne i historien.

I fem episoder vil lytterne bli kjent med de aller verste seriemorderne verden har sett og høre om de kaldblodige drapene, psykologien og dramaet rundt mordernes personligheter, opplyser de i en pressemelding.

Ubehagelige drømmer

I episodene får serieskaperne hjelp av eksperter, politifolk, pårørende, og andre som vet mye om mørke temaer.

– Det var en tung, men ekstremt interessant prosess. Vi gjør all researchen selv - leser bøker, ringer rundt til eksperter og saumfarer på nett.

– Vi har lært altfor mye om ting man egentlig ikke bør lære for mye om. Når man tenker på seriemordere så mye som vi har gjort dette året, begynner man å få noen ganske ubehagelige drømmer, sier han.

Det norske podkastmiljøet har slitt med å finansiere lydproduksjonen. Blant annet fikk aldri VG solgt første sesong av «true crime»-podkasten Uløst - til tross for at den fikk 1,3 millioner avspillinger.

Svartelistas cover.
Svartelistas cover.

Både de og Aftenposten opplyste på Den store podkast-dagen i januar de sliter med å få solgt podkastene - til tross for store lyttertall.

– Skreddersydd for lyd

Dette er derimot ikke noe problem for Veie-Rosvoll og Bræin Selvig. De har nemlig solgt hele podkasten til lydbok-tjenesten Storytel.

– Det gjorde hele strevet verdt det. Og nå som det endelig er ute, kan vi omsider slappe av litt også. Og tenke litt lysere tanker, ler Bræin Selvig.

I en pressemelding opplyser markedssjef Fride von Porat i Storytel at de fattet interessen da de hørte piloten på Svartelista.

– Dette er true crime skreddersydd for lyd. Man blir rett og slett dratt inn i historiene fra første stund. Krim og spenning er blant de mest populære kategoriene i Storytel, så vi gleder oss veldig til å tilby dette til abonnentene våre, sier hun i pressemeldingen.

– Grusom glede

Produsent Stian Letessier og lyddesigner Joachim Sandvik forteller at det hele har vært en «grusom glede»

– Det å kunne lage et stort prosjekt for Storytel sammen med Andreas og Kasper har vært svært givende. Dette er jo et perfekt samarbeid på mange måter. Andreas og Kasper er dyktige til å finne interessante vinklinger, grave frem kilder og å fortelle historiene.

– Det å produsere, finspikke og slipe disse historiene har vært en grusom glede, avslutter de.

Powered by Labrador CMS