Tore Sevheim slutter i Dagens Næringsliv, nå skal han bli grisebonde i stedet

Tore Sevheim slutter i Dagens Næringsliv for å bli bonde: – Du kan godt kalle meg Bacon-Tore

Etter ti år med diverse jobber på desken i Dagens Næringsliv, vil Tore Sevheim nå gjøre «noe helt annet». – Jeg har alltid vært glad i bacon, sier han.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg har lenge hatt en drøm om å drive et småbruk. Jeg har hatt en hageflekk ute på Holmlia som jeg har dyrket grønnsaker på. Så fant vi et til salgs som ikke var for langt ute i gokk, så da slo vi til, sier Tore Sevheim til Medier24.

Nylig gikk 26 ansatte fra Dagens Næringsliv av med sluttpakke, og nå mister de gjenværende nok en medarbeider.

Tore Sevheim (35) har jobbet i avisen de siste ti årene, men har i en lengre periode hatt et ønske om å drive et småbruk i stedet. Nå slutter han i DN for å oppfylle drømmen. Sevheim fikk ikke innvilget sluttpakke, men bestemte seg likevel for å slutte.

– Jeg går ut oppsigelsestiden min, som vel er i starten av mars. Da flytter jeg tilbake til vestlandet, delvis for å gjøre noe helt annet, sier han til Medier24.

 

Bacon-Tore: – Du kan godt kalle meg Bacon-Tore

Småbruket han og kona har kjøpt ligger ved Radøy, litt utenfor Bergen. Selv vokste han opp på en gård på Finnøy i Ryfylke i Rogaland, og er sånn sett ikke fremmed for konseptet.

– Det er ikke det at vi har drukket for mye kaffe latte på Grünerløkka og funnet ut at vi vil leve hipsterdrømmen. jeg er fra bygda så jeg vet hva jeg går til. 

Han opplyser at han foreløpig har kjøpt bikuber, som er lette å passe om vinteren, men at planen er å kjøpe griser til våren.

– Jeg har alltid vært glad i bacon, og har vært med på et bacon-mesterskap i England to ganger. Bacon er definitivt en av tingene jeg ser på.

Kan man kalle deg Bacon-Tore?

– Hehe. Du kan godt kalle meg Bacon-Tore, det går helt fint. Jeg er såpass glad i bacon at det går bra. 

Vil ikke havne på DNs konkursliste

Sevheim understreker at han har trivdes i Sjøfarten, men at det var nå eller aldri, om han ville oppfylle småbrukdrømmen.

– Det er en fantastisk arbeidsplass med topp folk. Jeg kommer til å savne å jobbe der, det er det ingen tvil om. Men nå er jeg klar for noe nytt. Det er bedre å gjøre det nå enn om ti år.

Han er imidlertid forberedt på å måtte ta seg en deltidsjobb ved siden.

– Det er jo ikke sikkert det går, landbruk er ikke nødvendigvis en veldig lukrativ bransje. Det er jo ikke derfor jeg gjør det. Målet er å ikke havne på DNs konkursliste med det første.

Hestekjøtt som høydepunkt

Man rekker å være med på mye i løpet av ti år i en avis, men aller best husker Sevheim en sak fra 2013. Da hadde det nylig blitt avslørt at hestekjøtt hadde funnet veien til flere produkter som egentlig skulle inneholde storfe. 

– Derfor ville jeg for moro skyld servere hest til middagsgjester, og fikk en venn av meg til å kjøpe to kilo hestekjøtt for meg. Slakteren hadde visst sagt at han solgte mer hestekjøtt enn vanlig, så jeg tipset avisen om det. 

Saken var han selv med på å tegne ut, og ble plukket opp av flere andre medier, deriblant NRK.

– NRK hadde spurt slakteren om hvor mye økningen var på, og da viste det seg at det var innkjøpet mitt som hadde stått for store deler av økningen. 

Altså var Sevheim selv – uten å vite det – årsak til saken, personen som tipset om saken og med på å deske saken.

– Det var i retrospekt kanskje mitt høydepunkt på desken.

For ordens skyld: journalist Henrik Giæver er fra nyttår journalist i Dagens Næringsliv. Saken ble skrevet før dette var klart.

Powered by Labrador CMS