Baard Haugen forlater industriselskapet Elopak og trer inn i mediebransjen.
Baard Haugen forlater industriselskapet Elopak og trer inn i mediebransjen.

Baard Haugen (63) overtar som konserndirektør økonomi og finans i NHST Media Group

– Kombinasjonen av Baards fagekspertise og operative ledererfaring fra viktige næringer er gull verdt for oss, sier konsernsjef Hege Yli Melhus Ask.

Publisert

Baard Haugen (63) er ansatt i stillingen som konserndirektør med ansvar for økonomi og finans i NHST Media Group AS.

Haugen kommer fra en tilsvarende stilling i industriselskapet Elopak, og tiltrer seinest i begynnelsen av september, opplyser NHST i en pressemelding.

Han erstatter nåværende konserndirektør Hans Lysheim, som gir seg etter ti år i jobben.

Haugen selv ser frem til å tre inn i mediebransjen og bli en del av NHST, som blant annet eier Dagens Næringsliv.

– Mediebransjen ble truffet av disrupsjon mens de færreste av oss hadde et forhold til ordet, men nå er også tradisjonelle industrier i ferd med å endre seg fundamentalt som følge av ny teknologi og digitalisering. Jeg tror erfaringen fra omstilling og endringsarbeid i andre virksomheter kommer godt med for å bidra til at NHST Media Group skal lykkes med forretningsutvikling og lønnsom drift, sier han.

Konsernsjef i NHST Media Group, Hege Yli Melhus Ask forklarer ansettelsen slik:

- Digitaliseringen av mediebransjen gjør at NHST Media Group står overfor store endringer. Baard blir en viktig bidragsyter i pågående arbeidet med overgang til nye inntektsstrømmer samtidig som vi sikrer lønnsomhet i eksisterende virksomhet. Kombinasjonen av Baards fagekspertise og operative ledererfaring fra viktige næringer er gull verdt for oss, og jeg er veldig glad for at han takket ja, sier hun.

Haugen har jobbet i Elopak siden 2011, og har tidligere jobbet i shipping-konsernet The Torvald Klaveness Group, industrikonsernet Elkem, samt olje- og energidepartementet.

Haugen er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Powered by Labrador CMS