Bonnier Media legger ned i Norge - 58 ansatte rammes

Et utfordrende mediemarked oppgis som årsaken til at selskapet som gir ut magasiner som Tara og Costume nå legger ned i Norge. Det skriver de i en pressemelding.

Publisert

Saken oppdateres. 

Bonnier Media, som blant annet gir ut magasinene Costume og Tara, avvikles og legger ned all sin aktivitet i Norge, skriver de i en pressemelding.

I alt vil 58 ansatte rammes av beslutningen. Avviklingen er planlagt å være gjennomført rundt årsskiftet, skriver de videre. 

– En trist dag for alle

I meldingen skriver de at det er et utfordrende mediemarked som gjør at de nå ser seg nødt til å legge ned. 

– Dette er en veldig trist dag for alle i Bonnier Media. Vi har jobbet hardt og levert gode magasiner med høy kvalitet og tilhørende nettsteder gjennom krevende tider. Vi har den siste perioden jobbet intensivt for å finne alternative løsninger som kunne unngått dette utfallet. Dessverre var ikke det nok, skriver administrerende direktør i Bonnier Media AS, Trond Juliussen i en pressemelding og fortsetter:

– Vi er nødt til å tenke annerledes på hvordan magasinene og nettstedene skal utgis, og jeg tror modellen vi har landet på vil sikre fortsatt gode produkter for lesere og annonsører. Samtidig er det ekstremt viktig for meg nå og støtte alle de ansatte som er rammet av denne beslutningen slik at det blir en ryddig prosess, sier administrerende direktør i Bonnier Media AS, avslutter Juliussen, som også selv rammes av avviklingen. 

Magasinene som Costume, Tara og flere andre, vil fremover bli utgitt og produsert i samarbeid mellom danske Bonnier og noen av Bonnier Medias nøkkelmedarbeidere gjennom en forretningsavtale, skriver de i meldingen. 

Styreleder i Bonnier Media, Niels Jespersen, skryter av innsatsen til de ansatte i meldingen. 

– Innsatsen til de ansatte i Bonnier Media AS har vært formidabel, og jeg vil rette en stor takk til hver og én som har jobbet for oss. Dessverre har markedsutviklingen tvunget oss til å tenke i nye baner for at magasinene skal overleve, samt få bedre lønnsomhet på den digitale driften. Vi skal fortsette å lage våre merkevarer med samme høye kvalitet, sier Niels Jespersen, styreleder i Bonnier Media AS, i meldingen.

Noen av Bonniers norske magasiner tilbake i 2015. Foto: Bonnier
Noen av Bonniers norske magasiner tilbake i 2015. Foto: Bonnier

I tillegg til Costume og Tara gir selskapet også ut magasinene Stella, Bo Bedre, BoligPluss og Vi i Villa, opplyser de på sine nettsider. 

NJ bistår medlemmer

Norsk Journalistlag (NJ) skriver i en melding at de er tilstede på allmøte hos Bonnier i dag, og at de jobber tett opp mot redaksjonsklubben.

– Vi vil ivareta hvert enkelt medlem på best mulig måte i denne vanskelige situasjonen, og vil bistå i den videre prosessen, slik at våre medlemmers rettigheter ivaretas, sier NJ-leder Hege Iren Frantzen i melding. 

Til Medier24 sier Frantzen at deres hovedprioritet blir å hjelpe medlemmene. 

– Det viktigste for oss nå er å sørge for at medlemmene våre får informasjon om hva vi kan gjøre for dem og at vi gir dem det de trenger fra oss, sier NJ-leder Hege Iren Frantzen. 

De 58 som rammes av kuttet i første omgang er de faste ansatte i selskapet, men Frantzen understreker at dette også vil ramme en del av bidragsyterne, som frilansskribenter- og fotografer. 

– Vi regner med at vi hører fra en del fra Bonniers bidragsytere også etterhvert, sier Frantzen. 

Powered by Labrador CMS