Norske lokalaviser.
Norske lokalaviser.

Med både julaften og nyttårsaften på lørdag, frykter redaktører for distribusjon av juleaviser

Melder fortsatt om dårlige erfaringer med Kvikkas.

Publisert

Oslo (NTB): Med både julaften og nyttårsaften på lørdag, frykter redaktørene at helgedistributøren Kvikkas ikke skal få juleavisene ut til abonnentene i tide. Kvikkas sier de har tatt høyde for situasjonen.

Med bare to uker igjen til høytiden er redaktørene bekymret for at leserne skal bli sittende uten sitt tradisjonelle julelesestoff, skriver Klassekampen.

– Juleavisa er et av årets høydepunkter, sammen med påskeavisa. Det er en avis vi legger store ressurser i, og som på en måte er vår julegave til abonnentene, sier redaktør Jørn Steinmoen i Laagendalsposten.

Han har ikke hatt gode erfaringer med Kvikkas de siste ukene og ser ingen tegn til at problemene blir løst med det første.

Styreleder Tove Nedreberg i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) ble ikke beroliget av svaret hun fikk fra Kvikkas' representant i et møte med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen forrige mandag.

– Mitt inntrykk er at Kvikkas har vært mer opptatt av å løse problemene som foregår nå enn å se framover mot jul og nyttår, sier hun.

I en epost til Klassekampen, skriver Kvikkas-sjef Stig Kleive at selskapet «har hele tida vært innforstått med at julaften og nyttårsaften faller på lørdag, og har lagt opp vår operasjon med tanke på dette. Da spesielt med hensyn til vikarer og omadresseringer».

 

Powered by Labrador CMS