Ap stiller Solvik-Olsen spørsmål om lørdagsaviser. Krever garanti for at avisene kommer fram

– Økende usikkerhet om flere tusen abonnenter vil få avisen på lørdager, konstaterer stortingspolitiker Kjell-Idar Juvik.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) må garantere at alle får aviser distribuert på lørdager også i fremtiden, mener Ap-representant Kjell-Idar Juvik.

Samferdselsdepartementet ga oppdraget med å dele ut over 100.000 lørdagsaviser til det Ålesund-baserte selskapet Kvikkas da det ble klart at Posten fikk lov til å legge ned sine lørdagsruter fra 1. november.

Men ifølge Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og distribusjonsselskapet Mediaconnect er det usikkert om Kvikkas og underleverandøren Norpost vil klare å få levert avisene til alle abonnenter.

Selskapet selv har forsikret om at de skal klare å løse oppgaven, men Juvik er ikke overbevist.

– Det er en økende usikkerhet om flere tusen abonnenter vil få avisen på lørdager når Kvikkas overtar distribusjonen fra Posten. Jeg forventer at samferdselsministeren følger opp og gjør nødvendige grep for å finne en løsning, sier han.

I et skriftlig spørsmål til samferdselsministeren viser Juvik til Stortingets merknader.

– Det kan ikke være tvil om at Stortinget mente at distribusjon av lørdagsaviser skulle opprettholdes, sier Juvik.

I spørsmålet til Solvik-Olsen heter det blant annet:

«Hva vil statsråden gjøre for å følge opp Stortingets tydelige føringer, og kan statsråden garantere at alle får aviser distribuert på lørdager også i fremtiden?».

Powered by Labrador CMS