Ingen fare for avisbudstreik med det første: Meklingen kommer neppe i gang før til høsten

- Må trolig vente til høsten på grunn av de andre tariffoppgjørene våre, sier NTF-leder Sissel Karlsen.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Tarifforhandlingene for avisbudene vil trolig ikke starte før til høsten, får NTB opplyst. Dermed kan morgenavisen være sikret i postkassene gjennom sommeren.

Fredag valgte Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) å bryte forhandlingene for avisbudene med Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

Dermed går oppgjøret videre til Riksmekleren. Endelig meklingsdato vil ikke bli klart før senere denne uken, men etter det NTB får opplyst kommer de ikke i gang med det første.

– Vi må trolig vente til høsten på grunn av de andre tariff oppgjørene våre, sier forbundssekretær i NTF, Sissel Karlsen.

Bruddet skyldtes avstanden mellom krav og tilbud, arbeidsgiverne la for få penger på bordet, ifølge NTF.

– Vi måtte bare konstatere at partene sto svært langt fra hverandre og at det ikke var mulig å komme til enighet i forhandlinger, sier forbundsleder Lars M. Johnsen i NTF. Han var forhandlingsleder for NTF under forhandlingene.

Mediebedriftenes Landsforening sier i en pressemelding at det ikke var mulig å komme til enighet i forhandlingene.

– MBL har hele tiden fastholdt at oppgjøret må ta hensyn til den krevende situasjonen bransjen er inne i. NTFs krav innebar lønnstillegg som gikk langt utover frontfagets ramme sier forhandlingsleder Ann Helen Nikolaisen.

Powered by Labrador CMS