Avisa Oslo har hentet 11 nye fjes
Avisa Oslo har hentet 11 nye fjes

Avisa Oslo ansetter 11 breaking news-journalister

Over 400 har søkt på jobb i den nye nettavisen.

Publisert

Fire av de 11 journalistene som er ansatt som breaking-journalister i Avisa Oslo har bred erfaring som videojournalister. Tre av dem – Ingrid Cogorno, Emilie Rydning og Ingebjørg Iversen – kommer for øvrig fra Dagbladet.

Over 400 søknader

– Jeg er utrolig fornøyd med ansettelsene vi har gjort så langt. Det har vært et privilegium å snakke med alle de engasjerte journalistene som brenner etter å få jobbe for oss. Jeg er sikker på at vi er i ferd med å sette sammen et lag av sjeldent høyt motiverte journalister, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal i Avisa Oslo.

Avisa Oslo har siden de gikk ut offentlig og fortalte at de ville rekruttere 35 journalister, mottatt mer enn 500 henvendelser og mer enn 400 søknader til de ledige stillingene.

– Det har vært langt flere henvendelser enn vi kunne ha forestilt oss. Vi visste at vi ville være en attraktiv arbeidsgiver, men responsen er langt over hva vi hadde forestilt oss, sier Storedal.

Dagbladet-trekløver

Åtte av de 11 ansatte breaking-journalistene vil begynne allerede 4. januar.

– Kombinert med journalistene vi har i staben på utlån fra øvrige Amedia-aviser, betyr det at ressursene vi har å sette inn i nyhetsdekningen av Oslo øker betraktelig framover. Vi har jo som uttrykt mål «å være der det skjer, når det skjer», aller helst gjennom formidling gjennom levende bilder, forteller Storedal og legger til:

– I tillegg til Henrik Skolt som kommer fra Moss Avis, er trekløveret som kommer fra Dagbladet - Emilie Rydning, Ingrid Cogorno og Ingebjørg Iversen - mer drevne i å lage videoer enn i å skrive saker. Det sier mye om hvor mye vi satser på levende bilder. Det skal være vårt varemerke, sier Storedal.

Avisa Oslo vil gjøre ytterligere ansettelser i tida framover.

 

Henrik Skolt (30)
Henrik Skolt (30)

Her er listen over nyansatte i Avisa Oslo:

 • Henrik Skolt (30):Kommer fra Moss Avis og har tidligere jobbet for NTB scanpix og NRK Østfold. Studerte radio- og tv-journalistikk ved NLA Høgskolen og har også studert ved NTNU.
 • Ingrid Cogorno (27):Kommer fra stillingen som vaktsjef i Dagbladet TV der hun har jobbet siden 2016. Har utdannelse fra Høgskolen i Volda og er nå i gang med Master of Business Administration ved Nord Universitet.
Ingrid Cogorno (27)
Ingrid Cogorno (27)
 • Emilie Rydning (24):Kommer fra stillingen som journalist i Dagbladet TV. Har også jobbet som logger/klippeassistent i Filmreaktor. Studerte journalistikk ved OsloMet og tar for tiden bachelor i statsvitenskap ved UiO.
 • Ingebjørg Iversen (26):Kommer fra stillingen som videoansvarlig i Se og Hør, og har tidligere jobbet i Dagbladet TV, Rød Løper, KK og Dinside. Hun har vært skrivende journalist og videojournalist, og har vært nøkkelperson for flere av Aller Medias videosatsninger. Hun har bakgrunn fra lokalavis fra Stavanger Aftenblad og Byas.no, Aftenbladets satsning for unge lesere.
Emilie Rydning (24)
Emilie Rydning (24)
 • Karl Martin Jakobsen (28):Kommer fra Drammens Tidende. Har også erfaring fra Dagbladet, NTB og Rjukan Arbeiderblad. Har studert journalistikk ved OsloMet.
 • Jørn Normann Pedersen (35):Kommer fra Nordlys der han i hovedsak har jobbet som krimjournalist og vaktsjef siden 2012. Jobbet før dette i Mediehuset iTromsø. Har studert historie ved Universitetet i Tromsø.
 • Eirik Løkkemoen Bjerklund (27):Kommer fra Østlandets Blad. Har også jobbet i Moss Avis og Aftenposten. Studerte journalistikk på Høgskolen i Volda.
Ingebjørg Iversen (26)
Ingebjørg Iversen (26)
 • Edda Drægni (27):Kommer fra E24 Dine Penger og har tidligere erfaring fra VG+ og i VGs nyhetsavdeling. Studerte ved Høgskolen i Volda og ved International College of Liberal Arts.
Karl Martin Jakobsen (28)
Karl Martin Jakobsen (28)
 • Sevda Barazesh (28):Har journalistutdanning fra OsloMet, med bakgrunn fra Internasjonale studier i New York og mastergrad i Midtøsten-studier fra London. Hun har redaksjonell erfaring fra Røyken og Hurums avis og NRK Livsstil.
 • Henrik Giæver (25):Han kommer fra vikariat i Dagens Næringsliv og har tidligere jobbet for VG og Medier24. Henrik har bakgrunn fra studentavisen Universitas, der han også var nyhetsredaktør. Han har også lokalaviserfaring fra et sommervikariat i Østlandets Blad.
 • Åshild Breian (53):Hun kommer fra vikariat i Aftenposten og har tidligere jobbet for Tara, Alt for damene og Aftenposten. Åshild har vært journalist, redigerer og frontsjef i Aftenposten. Hun har bakgrunn som redaksjonssjef i Tara der hun også var med på å utvikle flere magasiner som Stella, Tara Frisk og Tara Smak. Hun har bakgrunn fra lokalavis i Tønsbergs Blad.
Jørn Normann Pedersen (28)
Jørn Normann Pedersen (28)
Eirik Løkkemoen Bjerklund (27)
Eirik Løkkemoen Bjerklund (27)
Edda Drægni (27)
Edda Drægni (27)
Sevda Barazesh (28)
Sevda Barazesh (28)
Henrik Giæver (25)
Henrik Giæver (25)
Åshild Breian (53)
Åshild Breian (53)
Powered by Labrador CMS