Eirik Mosveen (53) forlater VG - blir politisk redaktør i Avisa Oslo

Den politiske reporteren forlater VG etter 26 år. – Selvsagt ville jeg være med på dette.

Publisert

Eirik Mosveen (53) er ansatt som politisk redaktør i Avisa Oslo. Han kommer fra stillingen som politisk reporter i VG, der han har vært ansatt siden 1995.

Eirik Mosveen.
Eirik Mosveen.

– Avisa Oslo er det mest spennende journalistiske prosjektet i Norge akkurat nå. Det er nytt, friskt og rått. Selvsagt ville jeg være med på dette, forteller Mosveen.

Den garva politiske reporteren regnes som en av landets fremste politiske journalister og har vært sentral i dekningen av flere omfattende og kompliserte saker og oppsiktsvekkende avsløringer innen politikk og samfunnsliv.

– En renskåren, direkte og engasjerende nyhetsavis for Oslo er akkurat det vi som lever og bor her trenger, tenkte jeg da jeg først hørte om nyskapningen. Og dette er en seriøs satsing fra Amedia. Alle som kjenner meg bare litt forstår hvilken tro jeg har på Avisa Oslo når jeg frivillig forlater mitt kjære VG, sier Mosveen.

 

Sjefredaktør Magne Storedal i Avisa Oslo.
Sjefredaktør Magne Storedal i Avisa Oslo.

I VG har han, foruten å være reporter, innehatt jobber som korrespondent i USA, kommentator og nyhetsleder for politisk redaksjon.

Han vant SKUP-prisen for 2019 sammen med kolleger i VG for avsløringer om samhandlingsreformens konsekvenser i helsevesenet.

– Det er en stor glede å få Eirik med som politisk redaktør i Avisa Oslo. Eirik er en merittert politisk reporter, analytiker og kommentator som vil gi den nye avisa en tyngde og en tydelig profil. Han vil evne å løfte Oslo-politikken til et nytt journalistisk nivå, sette Oslo rådhus på dagsordenen og skape debatt og temperatur. Han har et stort nettverk, har lett for å komme i kontakt med folk og en ujålete form som vil kle den nye avisa for Oslo, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal i en kommentar.

Powered by Labrador CMS