Lars Monsen fotografert uten for NRK Marienlyst ved en tidligere anledning.
Lars Monsen fotografert uten for NRK Marienlyst ved en tidligere anledning.

Lars Monsen raser mot avis: – Integritet er faktisk viktig!

Avisa Nordland får kritikk fra Lars Monsen.

Publisert

På Lars Monsens Facebook-side kommer han lørdag formiddag med kritikk av Avisa Nordland (AN). 

Han reagerer på avisas sak om at han er positiv til å la turistnæringa benytte seg av snøskuter for å transportere turister på Saltfjellet. I tittel skriver AN «Lars Monsen vil kjøre snøscooter på Saltfjellet». 

Problemet er bare at det ikke er han personlig han vil åpne for at skal kunne kjøre skuter. 

– Handler om å få flest mulig klikk

«Har jeg sagt det? NEI. Det høres ut som om jeg selv vil sitte på scooteren. Mange vet at jeg selv har en fjellgård på Saltfjellet, og dette vet også journalisten, vaktsjefen og desken i Avisa Nordland. De vet at hvis de skriver at LARS MONSEN VIL KJØRE SCOOTER PÅ SALTFJELLET, så vil mange i Saltdal tro at "nå kommer´n her og skal ta seg til rette, mener virkelig Monsen at han skal få lov å kjøre scooter når ingen andre får lov?"

Og dermed går mange lesere i fella: de KLIKKER seg inn på saken. Hele overskriften er en saftig omformulering som fører leseren midlertidig bak lyset, ene og alene for å FÅ FLEST MULIG KLIKK. », skriver Monsen. 

Sakens innhold er imidlertid, ifølge Monsen, korrekt. Han skriver videre: 

«Den gangen jeg skrev bøker hadde jeg en setning tapet fast på PC´en min: Leserne er ikke idioter. Det burde AN også tenke på. Mange av oss ser rett gjennom dere, og vi lurer virkelig på hvorfor dere tror at dere må lure oss hele tiden. Slutt med det, det skaper bare avstand og avsky. Hvorfor skal det være så inni hampen vanskelig å oppføre seg, å være redelig?!»

Slik presenterte Avisa Nordland saken før de endra tittel.
Slik presenterte Avisa Nordland saken før de endra tittel.

«Integritet er faktisk viktig!», skriver Monsen. 

Monsen avslutter med at han «skriver dette vel vitende om at neste oppslag blir noe sånt som MONSEN RASER MOT AVISA NORDLAND! Flere klikk, for alt i verden, gi oss flere klikk..». 

Rettet opp i tittel

Jan-Eirik Hanssen, ansvarlig redaktør i Avisa Nordland svarer følgende på kritikken fra Monsen: 

 – Jeg var ikke klar over saken før jeg ble kontaktet av Medier24. Lars Monsen har helt rett. Tittelen i AN var feil. Saken forøvrig er korrekt. Vi har beklaga overfor Lars Monsen og har notert hans reaksjon, som jeg har forståelse for. Vi har etter vi ble klar over det korrigert tittelen slik at også den er korrekt.

– Vi har i tillegg lagt inn en lenke i artikkelen der vi gjør oppmerksom på at den første tittelen var feil og at vi beklager. Jeg vil beklage overfor Lars Monsen at tittelen var feil, og ønsker ham ei god helg, sier Hanssen.

Sakens nye tittel er nå: «Lars Monsen er positiv til scooterløype: - Reglene er altfor strenge»

Powered by Labrador CMS