Ambulansesjåfør Erik Schjenken (tv) og Dagbladets John Olav Egelans i Borgarting lagmannsrett tirsdag, i forbindelse med ankebehandlingen i 2013.
Ambulansesjåfør Erik Schjenken (tv) og Dagbladets John Olav Egelans i Borgarting lagmannsrett tirsdag, i forbindelse med ankebehandlingen i 2013.

EMD avviser klagene fra Dagbladet og Avisa Nordland. Endelig punktum for både Schjenken-dommen og kirurgsaken

Menneskerettsdomstolen har nylig avgjort og avvist to klager fra norske medier, melder Rett24.

Publisert

Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg kunngjorde torsdag avgjørelsene i to klagesaker som bunner i to mye omtalte mediesaker i Norge. 

Og i begge tilfeller var konklusjonen lik, melder Rett24.noEMD avviser klagene - fra både Avisa Nordland og Dagbladet. 

Avvisningen innebærer at det ikke var i strid med ytringsfriheten at Dagbladet ble dømt for æreskrenkelser mot ambulansesjåfør Erik Schjenken, skriver nettavisen.

Dagbladet måtte betale 200.000 kroner i oppreisning til Schjenken for flere kommentarer og lederartikler i kjølvannet av «ambulansesaken» i 2007, der blant andre Schjenken ble beskyldt for rasisme etter å ha nektet å ta med seg en hardt skadet mann. 

Samme konklusjon kommer EMD til når det gjelder Avisa Nordland, som for noen år siden ble dømt til å betale 400.000 kroner i oppreisning til kirurgen Rastislav Kunda etter at han ble anklaget for å fjerne organer fra friske pasienter uten grunn. Også denne klagen fra Avisa Nordland blir avvist. 

Det innebærer i begge tilfellene at EMD ikke vil overprøve de norske rettsavgjørelsene.

  • LES MER på Rett24.no, hvor også Anine Kierulf kommenterer avgjørelsene
Powered by Labrador CMS