Avisa Nordland er klaget til PFU for å ha trykt Morten Strøksnes sine kraftsalver om nettverkene i Bodø

Fikk ikke samtidig imøtegåelse. Advokat Carl Bore i ny sak mot AN.

Publisert Sist oppdatert

Høsten begynte i Bodø med en skarp leserbrevdebatt med og om påstander om skjulte nettverk, gode venner og «rykter om korrupsjon» i Bodø by.

Bak debatten stod blant andre skribent og forfatter Morten Strøksnes, som gjorde kulturhusdirektør Rolf Cato Raade til en av sine hovedmålskiver.

Med blant annet påstander om uregelmessigheter rundt styring og drift av byens nye kulturhus, Stormen.

Aller hardest slo kanskje Strøksnes til i dette innlegget fra 19. august, som av desken har fått tittelen Direktøren for Stormen opptrer mer som eieren av en saloon og bordell i det ville vesten.

Carl Bore representerer Raade

I innlegget går Strøksnes til angrep på en rekke enkeltpersoner, inkludert Bodø Nu-grunnlegger og eier Geir Are Jensen.

Teksten ble likefullt trykket uten at de anklagede fikk samtidig imøtegåelse, og det er en av årsakene til at AN nå er klaget inn til PFU.

Klagen er signert advokat Carl Bore, på vegne av nevnte Rolf-Cato Raade.

Det meldte AN.no mandag ettermiddag.

I klagen reageres det på at innlegget fikk komme på trykk uten samtidig imøtegåelse. Det hevdes også at avisa ikke har gjort faktasjekk av de grove påstandene i innlegget.

- I mangel av svar og andre opplysninger, må det da legges til grunn at mange, grove beskyldninger i oppslagene i det vesentlige ikke er blitt faktasjekket overhodet, utover at det kommer påstander fra Strøksnes i et leserinnlegg, skriver Bore i klagen, ifølge Avisa Nordland.

Han avslutter klagen med at «den journalistiske dekningen av denne saken, herunder med gjentatte brudd på Vær varsom-plakaten, framstår samlet sett som presseetisk direkte useriøs og uakseptabel».

- Tror AN blir felt

Carl Bore er for øvrig samme advokat som representerte legen Ratislav Kunda og vant mot AN i Høyesterett i den såkalte kirurgisaken.

AN-redaktør Jan-Erik Hanssen kommenterer ikke saken til egen avis, utover å vise til begrunnelsen avisa publiserte samme dag som det omtalte innlegget ble publisert.

Men avisens tidligere sjefredaktør Thor Woje, som også har vært redaktør for Romerikes Blad og leder av nettopp Pressens Faglige Utvalg, spår at AN kommer til å bli felt for saken. Det sa han under en debatt i Bodø om Stormen-saken mandag kveld.

Debatten ble også streamet på nett, og du kan lese mer om den på AN.no og Bodonu.no

AN.no har forøvrig publisert en rekke innlegg og saker om denne debatten de siste månedene - inkludert denne omfattende lørdagsreportasjen fra slutten av august, som tar for seg store deler av det omtalte «nettverket».

Powered by Labrador CMS