En mann i 50-årene er frikjent etter angivelige trusler mot en journalist på Vestlandet. Illustrasjonsfoto.
En mann i 50-årene er frikjent etter angivelige trusler mot en journalist på Vestlandet. Illustrasjonsfoto.

«Hvis du siterer meg feil, kommer jeg og kveler deg», skal mannen ha sagt til journalisten. Nå er han frikjent

– Denne dommen er overraskende og problematisk for hele mediebransjen, forteller redaktør Trond Roger Nydal i Avisa Nordhordland til Bergensavisen.

Publisert

Det er Bergensavisen og Avisa Nordhordland selv som melder om rettsaken som skjedde nylig der en mann i 50-årene ble frikjent for angivelige trusler mot en journalist i Avisa Nordhordland.

«Hvis du siterer meg feil, kommer jeg og kveler deg», skal mannen ha uttalt i intervjuet med reporteren, ifølge tiltalen, skriver Bergensavisen.

De angivelige truslene skal ha blitt sagt i et intervju på telefon, der journalisten hadde flere spørsmål om mannens synspunkter på etableringer av et asylmottak. Bergensavisen skriver at mannen var misfornøyd med avisens dekning.

50-åringen avviser at han skal ha truet journalisten og skal ha fortalt påtalemyndigheten at «folk kan bli så forbanna at de kan gå i strupen på folk», skriver Bergensavisen.

Retten la til grunn at de opprinnelige uttalelsene skjedde, men de frikjente ham likevel. Begrunnelsen var, ifølge Bergensavisen, at det ikke var ført gode nok bevis for at han var truende. 

– Denne dommen er overraskende og problematisk for hele mediebransjen hvis det skal bli slik at folk kan slenge rundt seg med sånne kommentarer uten at det er straffbart, forteller Trond Roger Nydal til Bergensavisen.

Powered by Labrador CMS