Trond Roger (33) er ny redaktør og daglig leder i Avisa Nordhordland

Fra Bergensavisen til lokalavisa rett utenfor byen.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Avisa Nordhordland har ansatt Trond Roger Nydal (33) som redaktør og daglig leder i den Amedia-eide lokalavisa Avisa Nordhordland.

Det melder avisa i en pressemelding onsdag formiddag.

Nåværende redaktør og daglig leder, Randi Bjørlo, ønsker å vie mer tid til journalistikken i året som kommer og går derfor over i annen stilling.

Styret har derfor ansatt Nydal som redaktør og daglig leder. Trond er 33 år og kommer opprinnelig fra Nordfjordeid i Sogn og Fjordane, og har jobbet som journalist i Bergensavisen siden sommeren 2008.

- Nydal er svært engasjert og motivert for jobben, og har mange gode ideer til hvordan Nordhordland kan styrke sin relasjon til leseren, sier styreleder Veslemøy Tvedt Fredriksen i Avisa Nordhordland.

Tvedt Fredriksen er også administrerende direktør i Bergensavisen og regiondirektør Vest i Amedia.

- Med sin samarbeidsorienterte og strukturerte stil har han gode forutsetninger for å lykkes i jobben med å få på plass en god og bærekraftig strategi, og ikke minst gjennomføre den. Med den generelle digitalisering som skjer i media, er Tronds erfaring fra det digitale arbeidet i BA en stor fordel, sier Tvedt Fredriksen.

Ansatte i Avisa Nordhordland var med i prosessen gjennom et eget ansettelsesutvalg, og innstillingen var enstemmig.

- Dette gler eg meg til å ta fatt på! Nokre av faktorane som motiverer meg for jobben er å ha det øvste leiaransvaret for ei større og viktig lokalavis i eit spennande distrikt. Det å kunne sette dagsorden og omforme idear til god nyheitsjournalistikk, vidareutvikle medieproduktet generelt og nettjournalistikken spesielt blir spennande, sier Trond Roger Nydal.

- Som journalist har det vore eit mål for meg å være allsidig og tilegne meg ny kunnskap for å meistre alle plattformer. Denne haldninga vil eg vidareformidle inn i Nordhordland. Det skal også bli godt å endeleg få vende tilbake til nynorsken!

Trond Roger Nydal vil tiltre i stillingen i løpet av august.

Powered by Labrador CMS