Journalist Maja Borgvatn Karlsen i Avisa Lofoten.
Journalist Maja Borgvatn Karlsen i Avisa Lofoten.

Flakstad kommune har 1299 innbyggere. Her skal Avisa Lofoten og journalist Maja Borgvatn Karlsen etablere lokalkontor 

- Et spennende kapittel i avisas historie.

Publisert

Avisa Lofoten etablerer lokalkontor i Flakstad kommune - som første mediehus noensinne, skriver avisa i en pressemelding.

I løpet av desember flytter Avisa Lofoten-journalist Maja Borgvatn Karlsen inn i lokaler hos Norges Kystfiskarlag i sentrum på Ramberg.

Fra hva Avisa Lofoten kjenner til, er det første gang et mediehus etablerer seg fysisk i kommunen som har 1.299 innbyggere.

- Dette er en stor merkedag for Avisa Lofoten og forhåpentligvis vil det også oppleves slik for innbyggerne i Flakstad kommune. Nærværet av et lokalt mediehus er verdifullt for lokaldemokratiet, sier Avisa Lofoten-redaktør Lars Eidissen i meldinga.

- Både Lofotposten, Lofot-Tidende og vår egen avis har alltid hatt Flakstad kommune i sitt dekningsområde, men vi tror at vår fysiske tilstedeværelse vil styrke dekningen. Også i nabokommunen Moskenes videre vestover, fortsetter Eidissen.

For journalist Maja Borgvatn Karlsen blir det dermed dobbel flytting til Flakstad. 29-åringen flytter i disse dager inn med kjæresten i Flakstad-bygda Skjelfjord.

- Da muligheten for å opprette et lokalkontor på Ramberg åpnet seg var valget enkelt. Det å kunne ha et nærkontor i min nye bostedskommune gir meg gode muligheter til å bli kjent med både lokalbefolkningen og plassen jeg har bosatt meg på. Også er det et spennende kapittel i Avisa Lofotens historie, sier en entusiastisk Karlsen i meldinga.

Karlsen skal betjene kontoret på Flakstad to dager i uka, mens hun resten av ukedagene vil være på avisens hovedkontor på Leknes.

Flakstad-ordfører Hans Fredrik Sørdal sier i pressemeldingen at han ønsker etableringen velkommen.

- Det er veldig hyggelig. Det er hyggelig med alle etableringer i Flakstad, og det er spesielt hyggelig at det er en avis som skal dekke stort og smått i lokalsamfunnet som skal etablere seg i Vest-Lofoten, sier Sørdal.

Han tror mediedekningen av kommunen kan bli bedre som følge av etableringen.

- Det er i hvert fall et håp om at det blir det, så får man se hvorvidt det skjer. Tilstedeværelse er forskjell på at det blir bra eller veldig bra, sier Flakstad-ordføreren.

Powered by Labrador CMS