LilleStortinget på Lillestrøm gir Romerikes Blad både masse stoff - og engasjerte ungdommer

Nytt undervisningsopplegg fra Avis i skolen sprer seg til stadig flere skoler.

Publisert Sist oppdatert
  •  TEKST: VESLEMØY RYSSTAD, kommunikasjonsrådgiver i Mediebedriftenes Landsforening - som står bak Avis i skolen

Når LilleStortinget konstitueres på Lillestrøm videregående skole denne uka, overføres dette direkte på RB.no.

Skolen ordner med sendebil og elevene står for opptakene. På galleriet sitter både ekte stortingspolitikere og lokale kjentfolk.

Under åpningen denne uka deltok en stor delegasjon fra Bryne videregående skole, anført av Jærbladets redaktør Hilde Garlid for å hente med seg inspirasjon. De skal nemlig gå løs på prosjektet senere i år.

 

Også redaktører fra Romerikes Blad overvar tirsdagens åpning.

Mens rollespillet pågår utover uka skal de følge opp med livedebatt fra mediehuset med blant annet tidligere "regjeringsmedlemmer".

Avis i skolen har vært initiativtaker og Romerikes Blad er samarbeidspartner med LilleStortinget på tredje året, noe som må sies å være en suksess.

Avisen har i fjorårets A-fakta måling (leserens fornøydhet med RBs innhold) godt tak på målgruppen 15-30 år.

I tillegg har avisen tett samarbeid med flere av de videregående skolene i fylket og hoster skyggeredaksjon i tett samarbeid med Nannestad videregående.

- Skyggeredaksjon er en del jobb for redaksjonen som må stå for deskingen, men vi synes det gir en del bra stoff. LilleStortinget går selvsagt ikke helt av seg selv, men det er å karakterisere som lavthengende frukt for avisen, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal, som ikke nøler med å anbefale andre avishus om å inngå tilsvarende samarbeid. 

Tre skoler i gang til nå

- Når lærerne på Bryne videregående sier at de går all inn i opplegget "LilleStortinget" fra høsten, da skal selvsagt Jærbladet være med og følge opp. Vi har også planer om å ta i bruk det flotte fjernsynsstudioet til den nye skolen, sier Hilde Garlid. 

Skolekonsulent Sigurd Sæthre i Avis i skolen sier dette er noe av det mest verdifulle og morsomste han har vært med på å få til i sine 30 år som skolekonsulent i Oslo og Akershus.

- Det går knapt ei uke uten at jeg ser spor av de tidligere "regjeringsmedlemmene" i media, flere av dem er blitt drevne samfunnsdebattanter. Ikke minst er det fint å se at skolen har blitt den skolen i fylket med desidert flest søkere. Det kommer mye godt ut av å bli omtalt i Romerikes Blad, sier han.

Når Jærbladet samarbeider med Bryne videregående skole om LilleStortinget, blir de tredje mediehus som satser på denne måten. Sunnmørsposten starter opp i fjor høst og der er det og rollespill på Fagerlia videregående skole i Ålesund.

Mer info:

Foto: Michael Schult Ulriksen, 2KMB

Posted by Medier og kommunikasjon - Lillestrøm videregående skole on 14. mars 2016

Powered by Labrador CMS