Xueqi Pang og Bastian Lunde Hvitmyhr får fast jobb i VG
Xueqi Pang og Bastian Lunde Hvitmyhr får fast jobb i VG

Xueqi Pang og Bastian Lunde Hvitmyhr får fast jobb i VG

VG ansetter to nye journalister til avdeling Z, hvor de satser på unge lesere.

Publisert

– Xueqi og Bastian er unge talenter som begge har høye ambisjoner for å nå ut med journalistikk til de under 25. Vi er kjempefornøyde, sier avdelingsleder Mathias Jørgensen.

Over 140 kandidater søkte på de to stillingene, står det i meldingen.

Xueqi Pang kommer fra stillingen som journalist i NRK P3s nettredaksjon, men har bakgrunn fra P3TV der hun blant annet har jobbet som koordinator og researcher for dokumentarserien «F-ordet». I fjor jobbet Pang også i Vårt Land.

– Å bli fast ansatt i VG for å jobbe med journalistikk for unge er virkelig en drøm gått i oppfyllelse, sier Pang og fortsetter:

– VG er allerede godt i gang med både godt innhold på Snapchat og nett-TV. Jeg gleder meg veldig til å bidra til å gjøre VG enda bedre.

– Xueqi har et stort engasjement for involvering av unge mennesker i journalistikken, både på tunge og lette temaer. Vi gleder oss til å få henne til VG i mars, sier Jørgensen.

Bastian Lunde Hvitmyhr har jobbet i VGTV siden 2017, og har jobbet fulltid i med VGs Snapchat-prosjekt siden våren 2018.

– 15-25-åringer stiller helt andre krav til hvordan vi presenterer saker og hvilke stoffområder vi dekker. Jeg har fått lov til å jobbe mye med dette så langt i VG, og jeg gleder meg til å få fortsette, sier Hvitmyhr.

– Bastian er kanskje den i VGs Snapchat-redaksjon som har fått flest følgerforespørsler på sosiale medier, så vi kan trygt slå fast at han har en viss appell, forteller nyhetssjef i avdeling Z, Randi Elise Midtskog.

Satsingen på unge lesere blir en av de viktigste for VG fremover, står det i meldingen.

– VG er i dag folkets førstevalg som nyhetsdestinasjon, men vi må jobbe knallhardt for å vinne de kommende generasjonene, sier Jørgensen.

Foruten Pang og Hvitmyhr skal disse VG-folka jobbe i den nyopprettede avdelingen: Jonathan Falk Systad, Ingvild Vik, Ivar Brandvol, Eivind Haugen, Håvar Bremer, Trine Saugestad Hatlen, Stian Bråthen og Jenny-Linn Lohne.

Powered by Labrador CMS