Ida Pallin leder den nye podkastserien «Damer som drikker».
Ida Pallin leder den nye podkastserien «Damer som drikker».

Lanserer podkast om kvinners alkoholvaner: – Håper den gjør folk mer bevisste

– Jeg håper podkasten fører til at flere tenker over hvilket forhold de har til alkohol, sier programleder Ida Pallin.

Publisert

Denne uken lanseres den nye podkastserien «Damer som drikker», som omhandler om kvinner og deres alkoholvaner - og uvaner.

Serien ledes av Ida Pallin, og produseres av Filt Oslo i samarbeid med alkovettorganisasjonen Av-og-til.

– Damene i serien drøfter dagens alkoholkultur, og ser den i lys av egne utfordringer med alkohol, sier Pallin i en pressemelding. 

Hun sier ett av formålene med serien er å skape «en større, mer åpen og informert samtale om hvordan vi bruker alkohol og hvordan vi har det med den».

– Jeg håper podkasten fører til at flere tenker over hvilket forhold de har til alkohol, og gjør folk mer bevisste i valget om når det er greit å drikke, når man skal stoppe og når man ikke bør drikke i det hele tatt, sier Pallin, som selv sluttet å drikke for to år siden.

Podkastserien «Damer som drikker» slippes denne uken.
Podkastserien «Damer som drikker» slippes denne uken.

Redaksjonssjef i Filt Oslo, Peter Daatland, forteller at de ikke var i tvil om å si ja til prosjektet.

– Ida Pallin er et podkasttalent vi var nysgjerrige på, og Av-og-til reiser mange interessante spørsmål rundt drikking. Vi vil at lytteren selv gjennom podkasten skal utforske når ting bikker over, og lære noe nytt om seg selv gjennom de personlige historiene, sier han i pressemeldingen.

– Å reise spørsmål rundt hvorfor vi drikker er ikke alltid populært, men jeg håper at lytterne vil oppsøke dette på en fordomsfri måte. Da vil de oppdage et rikt univers, sier Daatland.

Powered by Labrador CMS