Erlend Fernandez Stedding og Ingvill Dybfest Dahl skal til Australia for VG.
Erlend Fernandez Stedding og Ingvill Dybfest Dahl skal til Australia for VG.

VG dobler i Australia: Ingvill Dybfest Dahl og Erlend Fernandez Stedding blir nye nattevakter fra Sydney

Det gir bedre journalistikk når arbeidet kan skje på dagtid, mener nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken. Når mediehuset nå utvider Sydney-kontoret betyr det helt slutt på nattjobbing i Akersgata.

Publisert

I fjor høst etablerte VG seg med én journalist i Australia, for å jobbe «nattevakter» når det er lys dag på andre siden av jorda. Dette etter modell fra NTB og flere europeiske nyhetsbyråer, som de seneste åra har etablert et kontorfellesskap hos Associated Press i Sydney. 

VGs utsendte her har vært Siri Eggen, et kjent navn for de som hver morgen mottar nyhetsbrev. Snart blir hun avløst av to kolleger som tar over:

  • Ingvill Dybfest Dahl jobber i dag på Rampelys, og skal være på plass i Sydney fra januar 2018. Hun vil jobbe sammen med Eggen de første månedene. 
  • Fra 1. april er også Erlend Fernandez Stedding på plass. Han leder i dag frontsjefene på vg.no og avdeling for leserutvikling.

Når begge er på plass, reiser også Eggen hjem til Norge og tilbake til jobb i Akersgata. 

Klarte ikke å holde fingrene av fatet

Dybfest Dahl forteller til Medier24 at hun ser fram til å jobbe for VG på andre siden av jorda: 

– Jeg bodde i Australia i fire år som student, og har lenge hatt lyst til å reise tilbake. Når jeg i tillegg fikk muligheten til å lære meg en ny og spennende jobb i VG, var det umulig for meg å holde fingrene av fatet, sier hun.

Fernandez Stedding ser også fram til å reise ned:

- Min motivasjon er først og fremst de ti fantastiske 50-metersbassengene i Sydney som er åpne året rundt, sier han muntert.

- Også er det jo en fantastisk mulighet for familien å oppdage et nytt kontinent, samtidig som man alene sitter med det redaksjonelle ansvaret for Norges største nettsted!

- Gir bedre journalistikk

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken sier ordningen har vært en suksess, og at VG derfor har valgt å utvide bemanningen:

- Siri Eggen har gjort en strålende innsats, og vist at dette fungerer. Når vi blir to journalister i Sydney betyr det at alle nattevaktene i utgangspunktet kan tas herfra, og at vi normalt ikke vil ha behov for nattevakter i Oslo, sier hun. 

Tora Bakke Håndlykken, nyhetsredaktør i VG.
Tora Bakke Håndlykken, nyhetsredaktør i VG.

Ikke bare fungerer det - det gir bedre journalistikk å sitte på andre siden av jorda, mener nyhetsredaktøren: 

- Grunnleggende sett er det bedre forutsetninger for å jobbe på dagtid. Skal man jobbe nattevakter i Norge må man snu døgnet, noe som for mange er krevende. 

- Og så er det kanskje litt hyggeligere å gå på jobb når sola skinner i Sydney enn å være alene i VG-huset på natta?

- Ja, det er et annet poeng. Dette er jo en «gulrot» for de som har lyst til å prøve å bo og jobbe utenlands. Og som nattevakt har man i stor grad et forutsigbart liv med faste vakter, sier Håndlykken. 

For VG handler ikke Sydney-prosjektet primært om innsparinger, ifølge nyhetsredaktøren: 

- Nei, det handler mer om hvilken belastning nattevaktene er. Og at vi får bedre journalistikk ut av det. Når vi ser på regnestykket så kommer vi ikke dårligere ut, men innsparingen er ikke noen motivasjon for oss her. 

- I den grad noe i denne bransjen er permanent; når dere nå dobler og forlenger ordningen, så vil det si at dette blir fast?

- Det er i hvert fall ikke noen plan om å gjøre noe annet, sier nyhetsredaktør Håndlykken.

Powered by Labrador CMS