Aust-Agder Blad flytter fra idyllisk plass - 300 kvadratmeter ble for stort for fem ansatte

Har gradvis blitt færre ansatte og da ble lokalene for store.

Publisert Sist oppdatert

Aust-Agder Blad har i mange år vært på en av de aller fineste tomtene i området, men må nå se seg nødt til å flytte. Årsaken?

– Huset er rett og slett blitt for stort for oss. Det er i alt 300 kvadratmeter stort, og vi er i dag fem ansatte. Det sier seg selv at det ikke kan forsvares økonomisk, selv om selskapet til vår store glede gjør det svært godt om dagen, sier redaktør og daglig leder Linda Helgesen Aslaksen i Aust-Agder Blad til egen avis.

Aust Agder Blad, dagsavis i Risør, grunnlagt 1854, utkommer tre dager i uken. Eid av Amedia. Redaktør og daglig leder siden 2014 er Linda Helgesen Aslaksen. Avisens opplagstall i 2015 var 3027 for papiravisen og 3087 for salg av digitale abonnementer og utgaver. Totale lesertall for papir og digitalt, inkludert åpent innhold en gjennomsnittsdag i 2015 var 7000 (Mediebedriftenes Landsforening). Kilde: Store Norske Leksikon.

Avisa eide bygget selv, men måtte selge på 2000-tallet, etter pålegg fra eierne, skriver avisen.

– De fleste avisredaksjoner teller færre hoder i dag enn da huset ble anskaffet på nittitallet. Det skyldes bådeteknologisk utvikling som gjør at produksjonen nå krever svært liten plass, og at alle administrative funksjoner for lengst er sentralistert, avslutter redaktør Aslaksen til Aust-Agder Blad.

Powered by Labrador CMS