Journalist Lars Taraldsen blir redaktør og disponent i Aust-Agder Blad.
Journalist Lars Taraldsen blir redaktør og disponent i Aust-Agder Blad.

Olje­journalist Lars Taraldsen forlater Teknisk Ukeblad. Blir ny redaktør i lokalavisen Aust-Agder Blad

35-åringen går dermed tilbake til avisa han begynte i for 14 år siden. Nå varsler han at journalistene skal få mer tid til å lage kvalitet.

Publisert

I desember kunne vi lese at Linda Joachime Helgesen Aslaksen (36) sa opp jobben som eneleder i Aust-Agder Blad.

Nå er det klart at olje- og gassjournalist Lars Taraldsen fra Teknisk Ukeblad tar over jobben som redaktør og daglig leder.

- Aust-Agder Blad var den første jobben jeg hadde som journalist for 14 år siden. Det var helt nydelig å få tilbud om å lede den avisa, sier Taraldsen til Medier24.

Taraldsen er regnet som en av de mest toneangivende journalistene innenfor olje- og gassektoren. Fra før har han jobbet i medier som Aust-Agder Blad, Finnmarken, Fremover, Petro Media og nå Teknisk Ukeblad.

Nå skal han jobbe med noe helt annet.

- Jeg er egentlig et kulturtryne som driver med poesi og musikk og den greia der, så jeg ville ikke gjøre lidenskapen min til en jobb. Dermed valgte jeg det kjedeligste spesialfeltet jeg kunne tenke meg, nemlig olje og gass. Så viste det seg at det var helvetes moro det også, ler han, og fortsetter:

- Men nå er prosjektet med å bli en habil oljejournalist over, for nå begynner noe helt nytt og Aust-Agder Blad er det beste jeg kunne tenkt meg.

Han beskriver Risør som en fantastisk by der han har familie, venner og nettverk. Taraldsen beskriver avisa som både viktig og fremoverlent.

- Det er en kjempeflink stab i Aust-Agder Blad og jeg tar over for en redaktør jeg har stor respekt for. Linda (Aslaksen) har gjort mye riktig. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben og jeg tror vi kan lage mye god journalistikk sammen.

- Norske lokalaviser har en del ting som er ugjort og kanskje kan jeg komme med et ørlite bidrag for å lage mer kvalitetsjournalistikk. Det er i alle fall målet, sier Taraldsen, som har planer om å skrive selv, for å gi journalistene mer tid til å lage mer kvalitetsstoff.

Lars Taraldsen starter i den nye jobben allerede 1. mars.

  • For ordens skyld: Teknisk Ukeblad eier 10 prosent av Medier24 AS og redaksjonene er samlokalisert i Oslo sentrum.
Powered by Labrador CMS