Aust-Agder Blad-redaktør går på dagen etter fire måneder i jobben

Etter en drøy uke med storm i sosiale medier, har Aust-Agder Blads redaktør Camilla Glad besluttet å fratre sin stilling.

Publisert

Aust-Agder Blad skriver selv at de «intense ytringene på nett og støyen som har oppstått rundt dette, trekkes frem som årsaken til at hun nå fratrer sin stilling».

Det har stormet rundt Aust-Agder blad den siste tiden. Forrige uke ble det innkalt til allmøte med avisens lesere, etter at et leserinnlegg kritiserte avisen for kvalitetsendring siden Camilla Glad tok over som redaktør tidligere i år.

— Da jeg fikk tilbudet om jobben som redaktør i Aust-Agder Blad, gikk jeg på oppgaven med stort engasjement og arbeidslyst, en genuin iver etter å få til en god avis. Formålet var også å skape struktur, og ro for alle. Slik ble det ikke, sier Glad til Aust-Agder Blad.

En del av kritikken som har blitt rettet mot redaktøren er at lederartiklene hun har skrevet bærer preg av «klipp og lim». Medier24 skrev forrige uke om fem eksempler på nettopp dette. Det ene eksempelet ble trukket frem som en «tydelig og pinlig form for plagiering».

— Jeg har arbeidet svært hardt i en krevende periode. Det har imidlertid oppstått en situasjon som nå har eskalert. Det har, i mine øyne, vokst frem en intensitet i ytringene på nett som ikke står i stil med det faktiske grunnlaget. Jeg anerkjenner at dette er en belastning for alle i avisen. Jeg ønsker ikke at «støyen» som har oppstått rundt min person skal prege deres daglige arbeid, jeg vil heller ikke at det skal gå ut over en avis, jeg har blitt svært glad i. Ved å fratre stillingen, håper jeg de ansatte nå kan få ro til å gjøre jobben sin. Alt godt ønskes til den som tar over, sier hun til avisen.

Glad tok over som redaktør i avisen i juni, og kom fra jobb som redaktør i Åmliavisa. Hun tok over jobben for Lars Taraldsen. Avisen holder til i Risør, og dekker de to Aust-Agder-kommunene Risør og Gjerstad.

Styreleder i Aust-Agder Blad vil ikke kommentere saken utover det han har sagt til avisen selv:

– Jeg beklager at Camilla fratrer sin stilling i Aust Agder Blad, men har forståelse for hennes beslutning. Jeg vil takke Camilla for den enorme innsatsen hun la ned i Aust Agder Blad og ønsker henne lykke til videre, sier han, og legger til at det nå jobbes med å få på plass en konstituert i redaktør i stillingen.

Det har ikke lykkes Medier24 å få kontakt med Camilla Glad.

Powered by Labrador CMS