Tidligere NRK-sjef blir den nye mediedekanen i Volda

Kate Kartveit forlater professorstilling i Danmark for å lede journalistutdanningen ved Høgskulen i Volda.

Publisert

Kate Kartveit (60) blir ny dekan for avdelingen for mediefag ved Høgskulen i Volda. 

Ansettelsen ble informert til de ansatte torsdag formiddag, viser en e-epost som Medier24 har fått tilgang til.

20 år i NRK

Kartveit kommer fra stillingen som assisterende professor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. 

Hun har tidligere 20 års erfaring fra NRK, og fikk blant annet SKUP-diplom for sitt arbeid som programansvarlig i «Brennpunkt». Hun har også ledererfaring fra undervisnings- og forskningsprosjekter i kanalen, og organisasjons- og fagforenningsarbeid.

Kartveit ga i 2006 ut boken «TV-journalistikkens ABC », og har også en doktorgrad fra Ålborg Universitet i 2016, da hun disputerte på avhandlingen «Multimediejournalistik og narrative flow».

«Leiinga ved høgskulen er sikker på at Kartveit med sin kompetanse har mykje å tilføre høgskulen, og ser fram til eit godt samarbeid framover», heter det fra skoleledelsen i e-posten.

Omstridt dekanstilling

Det har stormet rundt dekanstillingen ved avdelingen siden i fjor sommer, etter at forrige dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ble omplassert – etter store konflikter og problemer knyttet til arbeidsmiljøet på instituttet.

Hun søkte på nytt på jobben i vinter, men fikk ikke jobben tilbake. I stedet valgte skoleledelsen å utlyse stillingen på nytt. Rotevatns åremål skulle etter planen gå ut 1. september i år.

Rotevatn har siden sagt opp stillingen og fått ny jobb som administrerende direktør i museene på Sunnmøre.

Det siste skoleåret har Odd Ragnar Hunnes vært konstituert som dekan ved avdelingen, og fra 1. juni tar instituttleder ved Institutt for journalistikk, Jan Ytrehorn, over den midlertidige stillingen frem til ny dekan er på plass, meldte Khrono i forrige uke. 

Powered by Labrador CMS