Konflikten i Volda:

Rotevatn klager på omplasseringen i Volda: – Vi mener vedtaket i realiteten er en oppsigelse

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn krever at Høgskulen i Volda omgjør vedtaket om omplassering og gir henne tilbake stillingen som dekan.

Publisert

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn aksepterer ikke omplasseringen som dekan ved avdelingen for mediefag ved Høgskulen i Volda.

Det bekrefter seniorrådgiver Geir Waage Aurdal ved arbeidslivsavdelingen til fagforeningen Samfunnsviterne overfor Dagens Næringsliv. Han representerer nå Rotevatn.

– Vi mener vedtaket i realiteten er en oppsigelse. Det er gjort av relevant myndighet, men på feil måte, sier han til DN.

– Vi krever at høyskolen omgjør vedtaket, sier Waage Aurdal.

Omplasseres internt

Styrevedtaket om å omplassere Rotevatn internt kom forrige helg, etter en betent og eskalerende konflikt ved skolen de siste ukene grunnet det dårlige arbeidsmiljøet ved avdelingen.

Dette ifølge en intern melding fra ledelsen, som Medier24 fikk tilgang på:

«Eg er lei for at det har teke tid å kome fram til avklaringane, men no kan vi frå høgskuleleiinga opplyse om dette: Dosent Odd Ragnar Hunnes er konstituert som dekan ved Avdeling for mediefag ved Høgskulen i Volda med verknad frå 12. august. Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn vert frå same dato midlertidig omdisponert og får arbeidsplass i den sentrale høgskuleleiinga. Ho vil mellom anna halde fram med arbeid knytt til realisering av det nye mediehuset. Vi vil kome med meir informasjon måndag morgon. Med helsing, Per Halse, høgskuledirektør»

Ledelsen hadde da sittet i forhandlinger med Rotevatn og hennes advokat en god stund – også før hastemøtet om det dårlige arbeidsmiljøet ved avdelingen mandag 29. juli.

For vel tre uker siden ble det kjent at ledelsen ved Høgskulen i Volda hadde bedt Rotevatn om å gå av, samtidig som de åpnet for å omplassere henne med tvang.

Det var fra før kjent at skoleledelsen allerede hadde forespurt seg internt på Høgskolen om en ny dekan.

Avsløringer om dårlig arbeidsmiljø og mistillit

Det har stormet rundt avdelingen for mediefag den siste drøye uken etter avsløringene rundt det dårlige arbeidsmiljøet og tillitskrisen til ledelsen.

Arbeidsmiljøundersøkelsen fra ARK og den påfølgende Stamina-rapporten avslørte stor misnøye blant de 50 ansatte ved avdelingen, både til arbeidsmiljøet og til ledelsen.

Spesielt Rotevatn fikk mye av oppmerksomheten, etter at tillitsvalgt ved avdelingen for mediefag, Erling Sivertsen, sa at de ansatte ikke har tillit til Rotevatn

I ARK-undersøkinga kom det også fram at om lag halvparten av de ansatte var misfornøyd med dekanen.

Hovedtillitsvalgt Håkon Bø var imidlertid ikke helt på linje med Sivertsen og avviste overfor lokalavisen Møre-Nytt at de ønsket å fjerne henne. Bø ba også Sivertsen om å moderere retorikken.

Flere anonyme kilder som Medier24 snakket med støttet Bø, og reagerte på den ensidige fremstillingen av Rotevatn som hovedproblemet på avdelingen.

– Problemene ved avdelingen var der lenge før Audhild Gregoriusdotter Rotevatn begynte. De startet ikke da hun ble dekan. Uansett hvem som hadde blitt dekan, så hadde det vært bråk, fortalte en av kildene til Medier24.

Tirsdag ble det kjent at skolen man miste opptil 40 millioner kroner grunnet bråket, ettersom de trakk sin søknad om å bli et «Senter for fremragende utdanning».

Powered by Labrador CMS