– Det har vorte forhandla ei tid om dette, men partane har dessverre ikkje vorte samde. Dersom det syner seg uråd å kome fram til ein minneleg avtale innan eit par dagar, vil vi bruke styringsretten som arbeidsgjevar har til å gje dekanen andre arbeidsoppgåver. Ei slik mellombels omdisponering kan gjerast for inntil seks månader, skriver Halse.
Rotevatn selv bestrider - via sin advokat Tore Lerheim - at ledelsen ved Høgskolen har rett til å omplassere henne med tvang.
– Arbeidsgiver er tidligere informert om at vi er uenige i at det er grunnlag for en midlertidig omdisponering, og vi vil gi en nærmere begrunnelse for dette innen den frist som er satt. Enkelthetene i dette kan vi ikke kommentere nærmere, sier han til DN.
Lerheim har ikke besvart Medier24s henvendelser.
– Haster med en avklaring
Direktør Per Halse understreker likevel i e-posten at ledelsen ønsker en annen løsning en tvangsomplasseringen.
- Men ein gjensidig avtale ser vi som det absolutt beste for alle, og difor vert det no gjort ein siste freistnad i så måte. Det hastar med avklaring no når ferien er slutt og semesterstarten vert førebudd. Rektor og direktør ser føre seg ei løysing innan få dagar. Vi vil halde dykk oppdaterte så godt som det let seg gjere etter kvart, skriver Halse.
Medier24 vet at den manglende informasjonen fra ledelsen internt har skapt frustrasjon. Spesielt tidligere i uken da saken ble plukket opp av flere medier.
Flere ansatte skal ha reagert på at de fikk informasjon først i medieoppslag, fremfor direkte fra ledelsen.
Dette skal ha skapt både sinne og forvirring blant studentene.
– Vi begynte høsten 2016 og la merke til en gradvis økning av forvirring i årene vi gikk der. Men la det være klinkende klart: Selve utdanningen vår har vært bra, og det er ikke lærerne vi har vært irriterte på. Det er administrasjonen vi er oppgitte over, og spesielt at informasjonsflyten og kommunikasjonen var for dårlig, sa Wear.
Oppfordrer til taushet utad
Ledelsen i Volda er åpenbart oppgitt over at en del informasjon er blitt lekket til mediene. For direktør Halse oppfordrer de ansatte videre i e-posten om å være forsiktige med hva de sier utad.
- Leiinga vil sterkt tilrå at kvar og ein tenkjer seg nøye om før ein går ut offentleg med eigne vurderingar av situasjonen. Slike utspel kan vere med på å gjere det vanskelegare å få til eit godt arbeidsmiljø, skriver Halse.
Hovedtillitsvalgt Håkon Bø er imidlertid ikke på linje med Sivertsen og sa til lokalavisen Møre-Nytt at Sivertsen burde moderere retorikken.
Medier24 får også bekreftet at flere internt i avdelingen har reagert på den ensidige fremstillingen om at alle ønsker å kvitte seg med Rotevatn, samt at hun er den primære årsaken til problemene med arbeidsmiljøet.
- Det er ingen enkeltperson som alene er årsaken
Dette adresserer også direktør Per Halse i den interne e-posten.
- Problema er som de kjenner til samansette, og det er ingen einskildperson som åleine er årsak til det krevjande arbeidsmiljøet. Alle tilsette pliktar å medverke til betre tilhøve på arbeidsplassen, skriver han.
Men Halse legger også noe av ansvaret direkte på Rotevatn.
- Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er som dekan øvste faglege og administrative leiar ved AMF (avdelingen for mediefag. journ.anm.), og undersøkingane syner at leiingsspørsmålet står sentralt i vanskane. I denne situasjonen har styret og høgskuleleiinga vurdert det slik at Rotevatn ikkje er den rette til å leie arbeidsmiljøprosessane på avdelinga, skriver han.