Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ved avdeling for mediefag, rektor Johann Roppen og dekan ved avdeling for samfunnsfag og historie Odd Ragnar Hunnes.
Dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ved avdeling for mediefag, rektor Johann Roppen og dekan ved avdeling for samfunnsfag og historie Odd Ragnar Hunnes.

Volda-ledelsen leter etter erstatter for Gregoriusdotter Rotevatn - har spurt annen dekan ved Høgskolen

Ledelsen ved Høgskulen i Volda skal også ha vært i samtaler med Audhild Gregoriusdotter Rotevatn og hennes advokat.

Publisert

Høgskulen i Volda er i gang med å finne en erstatter for dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ved avdeling for mediefag, selv om det etter gårsdagens ekstraordinære styremøte virket som hun skulle fortsette i jobben.

Ledelsen har allerede spurt dosent Odd Ragnar Hunnes, som i dag er dekan ved avdeling for samfunnsfag og historie, om å gå inn som konstituert dekan.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

– Skal fortsette prosess med omplassering 

En ordknapp Hunnes bekrefter overfor Medier24 at han ble spurt før mandagens styremøte, men at han ikke har svart ja enn så lenge.

– Det må jeg ta stilling til når spørsmålet konkretiseres i forbindelse med det arbeidet ledelsen nå gjør, sier Hunnes.

Hans nåværende åremål som dekan ved avdeling for samfunnsfag og historie går ut 1. august, så han kan i teorien overta på kort varsel.

Rotevatns dekan-stilling er på åremål i fire år, og siden hun tiltrådte i august 2016 skal hun egentlig bli sittende i et drøyt år til.

Ifølge DN skal ledelsen ved Høgskulen i Volda under mandagens hastemøte også ha gitt grønt lys til å fortsette en prosess med å omplassere Rotevatn til en annen avdeling ved skolen. 

Det skal i tillegg ha vært påbegynte forhandlinger mellom skoleledelsen, Rotevatn og hennes advokat.

Hasteinnkalt til styremøte

Mandagens flere timer lange ekstraordinært styremøte ble hasteinnkalt etter  intern uro i avdelingen over lang tid. 

Lokalavisen Møre-Nytt skrev mandag at en undersøkelse om arbeidsmiljøet tidligere i vinter viste at det er mer misnøye med ledelsen hos mediefag enn andre avdelinger ved Høgskulen i Volda.

Undersøkelsen ble omtalt av Khrono i mai, der det også kom frem at det er flere personkonflikter ved avdelingen og at de ansatte synes jobben påvirker helsa mer negativt enn andre ansatte ved Høgskulen.

Tillitsvalgt: – Usikkerheten er ikke blitt mindre

Tillitsvalgt for de ansatte ved avdelingen for mediefag, Erling Sivertsen, bekreftet overfor Medier24 mandag at de ikke har tillit til Gregoriusdotter Rotevatn - og ønsker en ny dekan.

På spørsmål om hva han tenker om utfallet av det ekstraordinære styremøtet, svarte Sivertsen: 

– Vi er ikke blitt informert, kjenner ikke til noen pressemelding og opplever at usikkerheten ikke er blitt mindre etter det ekstraordinære styremøtet.

Medier24 har forsøkt å få en kommentar fra rektor Johann Roppen og dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn om saken både mandag og tirsdag, uten hell. 

Powered by Labrador CMS