Håkon Bø (innfelt), hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet på Høgskulen i Volda, maner de ansatte ved mediefag om å ha tillit til at ledelsen løser problemene.
Håkon Bø (innfelt), hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet på Høgskulen i Volda, maner de ansatte ved mediefag om å ha tillit til at ledelsen løser problemene.

Volda-tillitsvalgt tror på snarlig løsning og maner til ro: – Jeg har tillit til rektor og direktør

Hovedtillitsvalgt Håkon Bø maner til ro i den pågående striden, og vil gi ledelsen tid og ro til å løse saken.

Publisert

Håkon Bø, som er hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet på Høgskulen i Volda, tror det snart nærmer seg en løsning på uroen ved avdeling for mediefag.

– Jeg har tillit til at rektor og direktør finner en god løsning. Men det er et skrikende behov for informasjon for de mange ansatte, så jeg både håper og tror det kommer en løsning innen en uke, sier Bø til lokalavisen Møre-Nytt

Det var dårlig arbeidsmiljø ved avdelingen over lang tid og manglende tillit fra de ansatte til dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn som mandag førte til et ekstraordinært styremøte.

I etterkant ble det kjent at skoleledelsen leter etter en ny dekan og skal allerede ha vært i samtaler med Rotevatn og hennes advokat. 

Bø maner nå til ro, og deler selv ikke synspunktene til tillitsvalgt ved avdelingen for mediefag, Erling Sivertsen, som sa til Medier24 tidligere denne uken at de ansatte ikke har tillit til Rotevatn - og at de synes situasjonen fortsatt er usikker.

– For det første må en ha tillit til HVO-ledelsen hvis man skal få løst problemene. Det er bedre å jobbe med enn mot ledelsen. For det andre må vi huske på at det er mennesker det handler om. For en leder å få en slik stor sak mot seg, er selvsagt en stor belastning, sier Bø. 

Les hele saken hos Møre-Nytt her!

Powered by Labrador CMS