Åslaug Sem-Jacobsen (SP) i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Åslaug Sem-Jacobsen (SP) i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Debatt

Vi ønsker ikke politikere som forsøker å påvirke en fri og uavhengig presse

«Vi syns det er horribelt at en stortingspolitiker i 2019 bruker sin politiske makt og blander seg inn i redaksjonelle prioriteringer tatt av profesjonelle redaktører», skriver redaktør i Porsgrunns Dagblad, Erik Enger, om Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen.

Stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen fra Telemark Senterparti, med fortid fra NRK, har flere ganger forsøkt å påvirke redaksjonelle avgjørelser tatt av statskanalens redaktører.

Senest da redaktørene Stig Bolme og Heidi Pleym i forrige uke bestemte at Telemark og Vestfold skal ha felles ettermiddagssendinger.

Sem-Jacobsen er Senterpartiets mediepolitiske talsperson, men hun har tydeligvis problemer med å tilpasse seg sin overgang fra NRK-ansatt til heltidspolitiker på Stortinget.

Hun har tidligere henvendt seg til kulturminister Trine Skei Grande for å få henne til å legge press NRK-ledelsen for å få realisert et program om id-feiringen - produsert av en venninne.

Vi syns det er horribelt at en stortingspolitiker i 2019 bruker sin politiske makt og blander seg inn i redaksjonelle prioriteringer tatt av profesjonelle redaktører.

Vi ønsker ikke politikere som forsøker å påvirke en fri og uavhengig presse, og vi kan ikke ha et NRK som styres av politikerne på Stortinget. At ikke Sem-Jacobsen, som tidligere prosjektleder i NRK, skjønner spillereglene, er egentlig både skuffende og overraskende.

NRK-ansatte og radiolyttere er i sin fulle rett til å mene hva de vil om redaktørenes prioriteringer, men Bolme, Pleym og andre NRK-redaktører bør slippe innblanding fra politikere som ønsker å redigere media. Et sånt samfunn vil vi ikke ha.

Powered by Labrador CMS