Askild Matre Aasarød, går over til Morgenbladet.

Askild Matre Aasarød går til Morgenbladet

Podkastjournalisten Askild Matre Aasarød begynner i nyopprettet stilling som lydansvarlig.

Publisert Sist oppdatert

Askild Matre Aasarød har tidligere jobbet i VG, hvor han var med på å produsere podkast-dokumentarene «Våpendrageren» og «Spionens testament». I NRK ledet han prosjektet for podkasten «Mysteriet Adam».

Nå vil han få en nøkkelrolle i Morgenbladets satsing på lyd.

– Det er trist å forlate fine folk i NRK. Men jeg gleder meg til å komme tilbake til gjengen i avisa. Det er et privilegium å få være med på å videreutvikle hvordan det morgenbladske kan være i lyd, sier Aasarød.

Han peker på avisens særegne profil som en viktig årsak til jobbskiftet.

– Det er en tørst etter morsomme, grundige og overraskende samtaler og resonnementer på lyd. På den fronten har Morgenbladet noe helt særegent å tilby lyttere.

Sjefredaktør Sun Heidi Sæbø er glad for å få Aasarød tilbake. Han jobbet som kulturjournalist og podkastskaper i Morgenbladet fra 2017 til 2019.

– Vi kjenner Askild fra tidligere, og vet hvilken dyktig journalist og god kollega han er. Askild har et eget gehør for hva Morgenbladet er og hva vi vil med journalistikken vår, og når vi nå ønsker å satse mer på lyd, kunne vi ikke fått en bedre kapasitet enn ham til å styrke oss i det arbeidet, sier hun.

Tidligere i år ble det også kjent at Snorre Valen går fra Trønderdebatt til Morgenbladet som kommentator.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS