VG forsterker podkast-avdelingen - henter Nikoline (29) og Askild (35)

– VGs storsatsning på lyd er ingenting annet enn imponerende.

Publisert

Nikoline Mevassvik Haugen (29) og Askild Matre Aasarød (35) er ansatt i VGs podkastavdeling i prosjektstillinger, opplyser mediehuset.

Mevassvik Haugen kommer rett fra jobben som podkastansvarlig i Bauer Media, og hun har tidligere erfaring fra Rubicon.

– VGs storsatsning på lyd er ingenting annet enn imponerende, og jeg er veldig takknemlig for muligheten til å være kollegaer med noen av de aller flinkeste folka i bransjen. Jeg gleder meg både som lytter og nyansatt, sier Haugen.

Matre Asarød har på sin side erfaring fra NRKs dokumentaravdeling, samt han har jobbet med utvikling av podkaster for både Morgenbladet og Nasjonalbiblioteket. 

 – I VG avdekkes og graves det hele tiden frem så mange viktige og medrivende fortellinger. Det tror jeg gjør avisa til det det aller mest spennende stedet å få utvikle lydhistorier i Norge akkurat nå. Jeg er veldig glad for at jeg får lov til å ta del i det! sier Matre Aasarød.

VGs podkastsjef, Helle Skjervold, er svært tilfreds med sine nye signeringer. 

– Vi er strålende fornøyd med å få Nikoline på plass i VGs podavdeling. Hun er noe så sjelden som en ung podkastveteran, og hun tar med seg masse verdifull erfaring og gode ideer inn i vår podsatsing. Hun skal jobbe med å lage god aktualitetsjournalistikk rettet mot unge lyttere, sier Skjervold.

Om Matre Asarød sier hun:

–  Askild har solid erfaring med fortellende lydjournalistikk, og er en komplett spiller som løser alle fasene av podkast-produksjonen glimrende. Han har god teft for å identifisere hvilke saker som egner seg best for lyd, og fremover skal han være med å løfte frem VGs beste historier i podformat.

VGs podkastsjef Helle Skjervold.
VGs podkastsjef Helle Skjervold.
Powered by Labrador CMS