Mari Velsand, direktør Medietilsynet.
Mari Velsand, direktør Medietilsynet.

Medietilsynet varsler sanksjoner mot tre lokal­radioer

Både for å ha oversteget inntektsgrensen og for videresending av innhold ulovlig.

Publisert

Mandag morgen skriver Medietilsynet i en pressemelding at de vurderer rettslige grep mot lokalradioene Hallo Ski (Norsk Lokalkringkasting), Radio Hurum og Asker og Bærum Lokalradio.

– Medietilsynets foreløpige vurdering er at Asker og Bærum Lokalradio bryter inntektsbegrensningen på 135 000 kroner i året, mens Hallo Ski og Radio Hurum både bryter denne begrensningen og har videresendt innhold fra Radio Metro i strid med vilkårene i konsesjonen, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Da DAB ble innført, vedtok Stortinget et inntektstak på 135.000 kroner, for å unngå å forsinke lytternes overgang til digital lytting. De kan også bare ha maksimalt 40 prosent av virksomhetens inntekter i reklame- og sponsorinntekter.

Medietilsynet fører tilsyn med lokalradiostasjonene som sender på FM-nettet i storbyene for å påse at disse nisjekanalene ikke drives kommersielt.

– Dersom det viser seg at de tre lokalradioene har brutt konsesjonsvilkårene, kan de bli ilagt gebyr og/eller miste konsesjonen, sier Hanne Sekkelsten.

Nå skal radiokanalene komme med hver sin uttalelse før Medietilsynet tar en endelig avgjørelse.

Powered by Labrador CMS