Nordlys svarer på kritikken: «Hilmarsens konspirasjonsteori faller raskt»

DEBATT: - Asbjørn Jaklin har opptrådt meget ryddig i denne saken, svarer sjefredaktør Helge Nitteberg.

Publisert Sist oppdatert
  • HELGE NITTEBERG, sjefredaktør i Nordlys

Tidligere byrådsleder Øivind Hilmarsen i Tromsø hevder i et debattinnlegg at Nordlys og kommentator Asbjørn Jaklin har brutt pressens etiske regler. Vi tilbakeviser påstanden.

Asbjørn Jaklin har fulgt den betente skytebanesaken gjennom flere år. Som aktiv jeger og sporadisk bruker av leirduebanen, har han sett det tragiske i at han skulle terrorisere boligfelt eller ødelegge naturskjønne områder for å praktisere hobbyen sin. Dette har han skrevet om og klargjort sitt utgangspunkt.

Tromsø kommune utredet 20 alternativer til ny lokalisering av skytebanen. Hensynet til reindriften stoppet flere av disse. Kommunen kom ut med tre alternativer, alle i mye brukte naturområder på Kvaløya:  Kattfjordeidet, Simavika og Krabbåsen. Da Jaklin skrev sin første kommentar i 2012, argumenterte han mot alle disse tre alternativene. Å flytte en skytebane fra et naturskjønt område i Tromsdalen, til ett av de tre alternativene var en håpløs løsning, mente vår kommentator.

Siste utvikling i saken er at formannskapet i  Tromsø sendte ut et forslag om å etablere ny skytebane i Kjoselvdalen, nær boliger i Tønsvika. Jaklin argumenterte, med samme utgangspunkt som jeger og leirdueskytter, mot dette forslaget og lanserte en fornuftig løsning: Saltdalen. Han tok også til orde for en ny dialog med reindriften om en løsning i de andre ubebodde sidedalene til Lavangsdalen. "Send oss snarest mulig til skyggenes dal," konkluderte Jaklin. Med andre ord: send skytterne til ubebodde og ugjestmilde trakter langt fra folk.

Powered by Labrador CMS