Åsa Linderborg går av som kulturredaktør i svenske Aftonbladet

Blir journalist i samme avis. – De som er like glade som meg for at jeg gir meg, kommer nok til å bli skuffet når jeg begynner å skrive igjen, sier Linderborg til egen avis.

Publisert

Åsa Linderborg har lenge vært en fremtrende skikkelse i svensk offentlighet, og har de siste 10 årene vært kulturredaktør i den svenske avisa Aftonbladet. 

Nå er det imidlertid slutt, skriver Aftonbladet selv.

– Det kommer fortsatt til å storme rundt mine tekster og jeg kommer til å trappe opp skrivingen nå. De som er like glade som meg for at jeg gir meg, kommer nok til å bli skuffet når jeg begynner å skrive igjen, sier Linderborg til egen avis.

Hun har blant annet vært en tydelig stemme om debatten i kjølvannet av #metoo-dekningen til svenske medier, hvor hun har vært klar på at hun mener det ble gjort grove presseetiske overtramp fra pressen selv i jakten på avdekke #metoo-syndere

Hun takker av med en lengre tekst, hvor hun skriver om hvor hun tenker at kulturdebatten i Sverige er på vei

Hun skriver blant annet:

«Sverige är förmodligen det enda landet i världen som har kvällspress med avancerad kulturjournalistik. Det är vårt jämlikhetsideal som manifesterar sig; kultur angår alla. I generationer har Aftonbladets kultursidor varit arbetarklassens universitet. Den har sporrat sådana som mig att våga ta plats. Jag har alltid vetat att det går att göra kultursidor för vanligt folk. Min pappa sparade kultursidorna till sist, de tog en Pripps blå och två cigg att läsa igenom».

Powered by Labrador CMS