Hilde Tyldum Stordahl og Ove Magne Ribsskog på plass i nytt kontor i Havbruksparken. De skal drive Flatangernytt også i fortsettelsen. (Foto: Hanne Marie Tyldum Ribsskog)
Hilde Tyldum Stordahl og Ove Magne Ribsskog på plass i nytt kontor i Havbruksparken. De skal drive Flatangernytt også i fortsettelsen. (Foto: Hanne Marie Tyldum Ribsskog)

Lokalavisen har et mål om 1000 abonnenter - i en kommune med 1100 innbyggere

Ove Magne Ribsskog og Hilde Tyldum Storedahl i Flatangernytt har fått med lokale bedrifter på eiersiden. Nå må de få med seg hele bygda for å nå neste mål.

(upublisert) Opprettet Sist oppdatert

Lokalavisa i Flatanger kommune i Trøndelag, Flatangernytt, har satt seg et hårete mål for det neste året.

Med ny abonnementsløsning vil de få med seg over 1000 abonnementer. 

Ble mye dugnadsarbeid

Flatangernytt ble startet av Ove Magne Ribsskog og konen Hilde Tyldum Storedahl i 2012, og var veldig lenge en gratisavis for innbyggerne.

Begge er gamle medie-veteraner og Ribsskog har erfaring fra både Namdalsavisa og Trønder-Avisa. Men paret merket etter hvert at økonomien ikke gikk rundt med lokalavisa.

– Det ble mer og mer dugnadsarbeid, og jeg måtte ta meg en jobb på dagtid for å ha inntekt, mens jeg jobbet med avisen om kvelden og i helgene, forteller han til Medier24. 

I fjor fikk avisen inn nye eiere, deriblant tidligere Trønder–Avisa-redaktør Arve Løberg, og i desember gikk de over til en ny plattform med abonnementsløsning.

– Nå har vi til sammen en 80 prosent stilling, forteller han.

Flere lokale bedrifter, fra oppdrettsanlegg til nærbutikken, gikk også inn med kapital. 

 Satser på hyttefolk og fraflyttere

Nå er planen å søke pressestøtte i 2022. 

– Nå som det er mulig for rene nettaviser å søke pressestøtte, vil dette være viktig for oss, slik at vi kan ha en full stilling på nettavisen, sier Ribsskog.  

På veien til pressestøtte trenger den lille nettavisen 1000 abonnementer. Utfordringen er at Flatanger kommune har 1100 innbyggere.

– Vi tror det skal gå bra. Vi startet med abonnementsløsning 18. desember, og vi har allerede fått 370 abonnenter, forteller han.

– Dere har tilbud den første måneden. Er dere redd for at det skal være stort frafall? 

– Nei, siden vi har hatt faste lesere i så mange år,  tror jeg ikke vi ser så stort frafall der. I tillegg ser vi allerede at mange har kjøpt årsabonnement, som betyr at de har troen på oss. 

Han legger til at man ikke må se seg blind på innbyggertallet.

– Det er ganske mange utflyttere som ønsker å følge med hvordan det går med hjembygda. I tillegg har vi nærområdene rundt Flatanger, hvor vi også har lesere.

Ribskog legger til at de også satser på å få med hyttefolket.

– Flatanger kommune har like mange fritidsboliger som vanlige boliger. 

Han forteller at avisen har opp mot 8000 unike brukere i måneden.  

Ribsskog mener at de også har en fordel ved at Flatanger er en motstrøms-bygd.

– Vi har ikke det store kunnskapstapet som mange småsteder sliter med. Den store havnæringen i kommunen gjør at vi får inn veldig mange kloke hoder som vil jobbe i blant annet oppdrettsbransjen. Så folketallet har stabilisert seg veldig.

Powered by Labrador CMS