Nyhetsredaktør Arne Sandvik og programlederne Vidar Lønn-Arnesen og Leif-Erik Forberg da de åpnet radiokanalen Vinyl tidligere i år. Omstillingen i radiobransjen akkurat nå gjør at Bauer Media ikke har tid til bransjeprisene, sier Sandvik.

Bauer Media trekker seg fra bransjens store prisutdeling Prix Radio i år. - Vi har ikke tid, sier nyhetsredaktør Arne Sandvik

- Nå må vi ha alle mann til årene, forklarer nyhetsredaktør Arne Sandvik. - Kan skade konkurransens legitimitet på sikt når det er noen som ikke deltar, frykter juryleder Morten Scott Janssen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Når bransjen møtes til Radiodager i midten av september i år, blir det uten at Bauer Media deltar på prisene. 

De har nemlig bestemt seg for å trekke seg fra årets konkurranser.

Daglig leder Morten Scott Janssen i Radiodager synes det er synd at Bauer Media ikke vil delta i Prix Radio. Janssen er også prosjektredaktør i P4.

 – Bauer Media har fortalt oss at de ikke vil delta på Prix Radio i år og det synes vi selvfølgelig er synd. Vi har ikke noe annet valg enn å ta konsekvensen av det, men vi synes selvfølgelig at det er beklagelig, sier juryleder Morten Scott Janssen, som også er prosjektredaktør i P4.

Bauer Media Norge driver blant annet kanalene Radio Norge, KISS, Radio Rock og Radio Soft, for å nevne noen.

Kan skade legitimiteten

Janssen mener det er trist, for de kunne tenkt seg å ha med Bauer Media videre.

– Hvilke konsekvenser får det for dere at en av de store trekker seg fra NM i radio?

Fra prisutdelingen under Prix Radio i fjor. Arkivfoto.

– Det kan skade konkurransens legitimitet på sikt når det er noen som ikke deltar. Dette er jo en dugnad, så det er dumt for oss, sier Janssen.

Radiodagene og prisutdelingen drives av Foreningen Radiodager, som er et samarbeid mellom de store radiogruppene i Norge. 

I alt er det 21 kategorier, og hver radiogruppe kan levere tre bidrag per kategori. 

Nå håper jurylederen av Bauer Media vil snu, uten at han helt har tro på det.

– Fristen for å sende inn bidrag er 14. mai, men jeg tror ikke de kommer til å gjøre det, sier Janssen.

Bauer har ikke tid

Nyhetsredaktør Arne Sandvik er også styremedlem i Radiodager. Han sier at det er to grunner til at de ikke er med i år, og viser til den omstillingen radiobransjen går gjennom akkurat nå.

Nyhetsredaktør Arne Sandvik i Bauer Media.

 – Det er 21 priser som skal deles ut og det er svært tidkrevende av jurymedlemmene. I den situasjonen vi er i nå, med lansering av mange nye radiokanaler, så har vi rett og slett ikke tid. Det er et kapasitetsspørsmål. Vi er stramt bemannet og har ikke tid til å holde på i dagevis på å juryere, sier han.

– Dessuten er det mange av disse kategoriene som ikke er relevante for oss, for vi lager ikke slik radio. Men først og fremst er det et kapasitetsproblem. Vi har ikke tid og må ha alle mann til årene nå.

En pust i bakken

Nyhetsredaktøren sier at selv om de ikke skal delta på prisutdelingen, så er de aktivt med i den faglige delen av konferansen, som de prioriterer høyt.

– Så det er ikke fordi P4 og NRK har vunnet det meste av prisene de siste årene?

– De har begge vært veldig gode, som har vunnet mange priser. Den æren skal de ha! Men det har ingenting med saken å gjøre. Jeg sitter i styret i Radiodager og har sittet i hovedjuryen selv. Foreløpig blir det en pust i bakken for oss.

– Så det kan hende at dere gjør comeback neste år?

– Det er mulig at de andre har kapasitet, men for vårt vedkommende, så må vi lage radio, så får vi vurdere til neste år. Men vi ønsker dem alle masse lykke til, avslører Sandvik.

Powered by Labrador CMS