Geir Håkonsund blir ny redaktør i iFinnmark

Arne Reginiussen tar permisjon fra redaktørjobben i iFinnmark for å lede en rykende fersk Amedia-satsing i Trondheim. Tidligere TV 2-journalist Geir Håkonsund tar over redaktørjobben i nord.

Publisert

Tirsdag ble det klart at Amedia lanserer en konkurrent til Adresseavisen i Trondheim - og at iFinnmark-redaktør Arne Reginiussen tar permisjon fra jobben for å styre den nye skuta. 

Tidligere TV 2-journalist Geir Håkonsund tar over redaktørjobben i iFinnmark, skriver de i en melding.

– Jeg gleder meg veldig til dette og takker Amedia for tilliten. Det blir uten tvil et veldig lærerikt og spennende år, og jeg gleder meg spesielt til å bli kjent med alle de flinke folkene jeg skal få jobbe sammen med. Jeg går inn i denne oppgaven med stor ydmykhet og respekt for at svært mange har et nært og viktig forhold til lokalavisene, sier Geir Håkonsund (36) i meldingen.

De siste årene har Håkonsund drevet egne virksomheter innenfor mediebransjen i Oslo.

– Videre eierskap og drift av selskapene er avklart med Amedia og er i de beste hender i denne perioden, sier han i meldingen. 

I Proff.no er Håkonsund oppført som eier av selskapet Delto AS, og som eier av halvprarten av selskapet Tabloid AS. 

– Glad

Reginiussen har tro på at Håkonsund kan lede avisa trygt i perioden framover. 

- Jeg er veldig glad for at Geir nå går inn og tar over roret mens jeg er i permisjon. Dette blir en veldig god løsning, og jeg er sikker på at Geir kan bidra med et nytt blikk og kan videreutvikle oss i positiv retning, sier han i meldingen.

Fungerende styreleder i Finnmark Dagblad, Anne Edholm, gleder seg over nysatsingen og nyansettelsen.

- Når Arne var ønsket av Amedia til å lede denne prestisjefylte satsingen, så er det en veldig bra utviklingsmulighet som vi selvfølgelig støtter opp om. Med Geir har vi fått på plass en erfaren mediemann med lang fartstid i blant annet TV 2, som også har lokal tilknytning, sier Edholm i meldingen. 

  • For ordens skyld: Geir Håkonsund har tidligere gjort ulik oppdrag for Medier24. 
Powered by Labrador CMS