Redaktør og kommentator Arne O. Holm i High North News og Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.
Redaktør og kommentator Arne O. Holm i High North News og Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.

Redaktør raser mot pressen etter Bollestad-exit: – Journalistisk lavmål

Redaktør og kommentator Arne O. Holm mener ingen journalister stilte spørsmålet som alle lurte på da Olaug Bollestad trakk seg. Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk mener kritikken er ganske urettferdig.

Publisert Sist oppdatert

Seint torsdag kveld fortalte Olaug Bollestad at hun trekker seg som partileder i KrF. 

Avgjørelsen kommer etter det som har blitt omtalt som en maktkamp i partiet av norsk presse de siste ukene.

Etter å ha lest opp en uttalelse foran pressekorpset, forlot Bollestad rommet kjapt uten å svare på spørsmål.

Den tidligere partilederen har vært sykemeldt siden mai.

Hun ble etterfulgt av nestlederne Dag-Inge Ulstein og Ida Lindtveit Røse som kom med en uttalelse, og svarte på spørsmål i flere minutter.

Redaktør og kommentator Arne O. Holm i High North News reagerte kraftig på innsatsen til journalistene fra det han så på pressekonferansen.

– Ikke en, ikke en eneste journalist, stilte det eneste relevante spørsmålet. Hvorfor trekker du deg? Hvorfor måtte du gå? Hva har skjedd? Hvorfor ville sentralstyret kaste henne. En journalistisk lavmål. Og vi seere er like klok, skriver Holm på sin Facebook-profil samme kveld.

– Oppgitt

Holm har ikke endret mening når Medier24 tar kontakt dagen etter for å høre hvordan han vil bedømme pressens innsats.

Han forteller at det er mange som er opptatt av politikk og prøver å følge saken, men som ikke henger rundt på Stortinget.

– Jeg ble oppgitt på standens vegne. Her hadde man for første gang på mange uker tilgang på både Bollestad og nestlederne, men vi fikk ingen svar på det vi lurte på gjennom de spørsmålene, sier Holm til Medier24.

– Bollestad forlater rommet veldig raskt. Det er kanskje ikke så lett for journalistene da å stille henne de spørsmålene?

– Ja, hun oppførte seg som en kongelig person og nektet å svare på spørsmålene. Det er helt riktig. Men de to som står igjen (journ.anm. Dag-Inge Ulstein og Ida Lindtveit Røse) var der veldig lenge og hadde vært på samme møte. De fikk ikke et eneste spørsmål om hvorfor hun valgte å trekke seg.

Medier24 har sett igjennom hele pressetreffet på nytt. Blant spørsmålene journalistene har stilt finner vi blant annet disse:

  • Har dere presset Olaug til å gå?
  • Når i møte ble det klart at hun skulle gå?

  • Hvorfor tok det sju og en halv time før dere ble enige?

  • Bollestad sa det ikke var mulig for dere å bli enige i partiledelsen på dette møte. Hvorfor var det ikke mulig for dere å bli enige om at hun kunne fortsette?

  • Ba Olaug om sentralstyrets tillit?

  • Var det noen som argumenterte for at hun skulle fortsette?

Holm understreker at han ikke har gått gjennom pressekonferansen på nytt.

– Men selv det du leser opp, så er det ingen av spørsmålene som handler om konflikten. Det handler om hun har trukket seg, om hun ble presset til å trekke seg. Det er ikke et eneste spørsmål om at hun ender med å trekke seg, uten at vi får et forsøk på forklaring om hva som har skapt denne maktkampen.

Mener politikerne er problemet

– Jeg har stor respekt for Arne O Holm. Det er en viktig debatt om hvorvidt spørsmål er relevante og gode. Men jeg synes kritikken likevel er ganske urettferdig, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.

Han var selv til stede under pressetreffet og den kristne dagsavisen har dekket saken tett.

Selbekk mener det ble stilt mange slike spørsmål. Hovedproblemet er likevel ikke spørsmålene som ble stilt og ikke stilt, men at Bollestad ikke ville svare på spørsmål, mener Dagen-redaktøren.

– Og så hadde man to nestledere som hadde terpet inn hva de skulle si. Det gikk i ulike varianter av «Dette Olaugs avgjørelse», og «Vi er veldig lei oss».

Selbekk mener dette ble gjentatt til 20 til 30 ganger på forskjellige måter til de ulike spørsmålene.

– Problemet er politikere som ikke vil svare. Samme hvordan det hadde blitt spurt i går, så ville man fått det samme svaret av Ulstein.

– Journalistene har jo vært veldig tett på denne prosessen i flere uker. Det har ikke de som ser på. Kan man som journalist bli litt for tett på prosessen, slik at man glemmer hva publikum faktisk lurer på?

– Absolutt. Det skal vi være ydmyke for. Mange av oss som er der har snakket med mange kilder anonymt og sitter med masse informasjon. Det er godt bli påminnet, sitter lesere og lyttere som ikke har den bakgrunnskunnskapen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS