Arne Jensen, generalsekretær, Norsk Redaktørforening
Arne Jensen, generalsekretær, Norsk Redaktørforening

Arne Jensen gir seg som generalsekretær i Redaktørforeningen

Norsk Redaktørforening må ut på leting etter en ny generalsekretær.

Publisert Sist oppdatert

Arne Jensen ønsker å fratre sin stilling som generalsekretær i Norsk Redaktørforening. Det skriver de i en pressemelding tirsdag kveld.

Under et styremøte tirsdag har styret vedtatt en stillingsendring som medfører at Jensen fortsetter som seniorrådgiver i halv stilling i Norsk Redaktørforening.

Jensen vil gå av som generalsekretær enten til sommeren når han fyller 60 år, eller tidligere, om han kommer til enighet med sin arvtager om det, opplyser styrelder Eirik Hoff Lysholm til Medier24.

I pressmeldingen takker Hoff Lysholm Jensen for innsatsen som generalsekretær.

- Vi ønsker å takke Arne for stor innsats som generalsekretær og understreker at stillingsendringen neste sommer skjer på Arnes eget initiativ, sier han.

Og fortsetter:

– Arne har vært en svært dyktig og prinsipiell forsvarer av ytringsfrihet og redaktørens rolle, og vi er glade for at han fortsetter i en viktig rolle i foreningen, slik at våre medlemmer kan dra nytte av hans ekspertise i mange flere år.

Styret opplyser at de nå vil lyse ut stillingen som generalsekretær i Norsk Redaktørforening i løpet av relativt kort tid.

Nestleder Tora Bakke Håndlykken takker Jensen for innsatsen han har gjort i stillingen.

- Arne Jensen har vært en bauta som generalsekretær. Han har hatt en tydelig og prinsippfast stemme på vegne av journalistikken og redaktørstanden. Vi retter en stor takk til Arne for innsatsen så langt, og ser fram til videre samarbeid, sier Bakke Håndlykken.

Arne Jensen selv forteller at han gir seg av flere grunner.

- Dette har vært og er drømmejobben for meg, og jeg er veldig glad for at jeg også i årene som kommer skal få jobbe for og med norske redaktører. Jeg har imidlertid et sterkt ønske om å trappe litt ned i denne livsfasen. Både for å få mer tid med familien, særlig med min datter som nå har begynt på skolen, og samtidig bruke erfaringen og ressursene mine på litt andre ting, sier Arne Jensen.

Styret opplyser at de nå vil lyse ut stillingen som generalsekretær i Norsk Redaktørforening i løpet av relativt kort tid.

Powered by Labrador CMS