ARNE KRUMSVIK, professor ved Høgskolen i Oslo og Akershus blir nå rektor ved Høyskolen Kristiania.
ARNE KRUMSVIK, professor ved Høgskolen i Oslo og Akershus blir nå rektor ved Høyskolen Kristiania.

Arne H. Krumsvik blir ny rektor på Høyskolen Kristiania: – Vi må styrke oss akademisk

Styret ved Høyskolen Kristiania har tilsatt professor Arne H. Krumsvik som ny rektor fra 1. august 2018.

Publisert

Det opplyser Høyskolen Kristiania i en pressemelding.

Krumsvik kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitet i Oslo, i tillegg til en professor II-stilling ved Westerdals Oslo ACT.

Han har også lang fartstid som leder i næringslivet, blant annet som nettsjef i både VG og Dagbladet, og sjefsredaktør i kanal 24, Romerikes Blad og Scandinavia Online.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med ansatte, studenter og samarbeidspartnere i Høyskolen Kristiania. Høyskolen har en lang historie, og det skal bli spennende å være med og prege framtiden, sier påtroppende rektor Krumsvik i meldinga.

Krumsvik tiltrer som rektor 1. august 2018, samme dag som Høyskolen Kristiania og Westerdals Oslo ACT vil være en fullt sammenslått høyskole.

Ambisjonen er å bli Norges første arbeidslivsuniversitet, en oppgave Krumsvik tar fatt på med stor iver, skriver de i meldinga.

– Jeg vil jobbe aktivt med realiseringen av universitetsplanene fra første dag. Det betyr at vi må styrke oss akademisk, samtidig som vi fortsetter å gi studentene en relevant utdanning som gjør dem attraktive på arbeidsmarkedet, sier han i pressemeldingen.

I meldinga heter det at styreleder ved Høyskolen Kristiania, Peter Wesenberg, er godt fornøyd med valget.

– Styret har vært opptatt av å finne en rektor som kan være med på å løfte Høyskolen Kristiania og nå de ambisjonene vi har satt oss om å bli et arbeidslivsuniversitet med vekt på både akademisk tyngde og det praksisnære.

– Krumsvik har en spennende bakgrunn som kombinerer akademia med næringslivserfaring. Han har også bred ledererfaring fra ulike miljøer. Med dette utgangspunktet, mener styret at han er rett person for jobben, avslutter Wesenberg.

Powered by Labrador CMS