Veslemøy Østrem forlater Aftenposten for å bli nyhetsredaktør i Vårt Land.
Veslemøy Østrem forlater Aftenposten for å bli nyhetsredaktør i Vårt Land.

Veslemøy Østrem forlater Aftenposten: Blir nyhetsredaktør i Vårt Land

– Jeg har stor tro på at vi klarer å utvikle det rommet som jeg kaller «verdibasert nyhetsjournalistikk», sier Østrem til Medier24. Med seg i redaktørkollegiet får hun Arne Borge som ny kulturredaktør.

Publisert

Fredag ble det presentert nye redaktører i Vårt Land. De henter Veslemøy Østrem fra Aftenposten som nyhetsredaktør, mens Arne Borge får jobben som kulturredaktør på permanent basis, skriver de selv.

Østrem har lang erfaring fra Aftenposten, blant annet som leder for evensatsingen, journalist og leder for politikk- og økonomiavdelingen. 

– Det er et veldig viktig avisprosjekt – og jeg har stor tro på at vi klarer å utvikle det rommet som jeg kaller «verdibasert nyhetsjournalistikk», sier Østrem til Medier24.

Se live-intervju med Østrem og Borge her: 

Østrem leder også Medienettverket, som jobber for å øke andelen kvinner i medieledelse. 

– Nå må vi jobbe med å finne den profilen Vårt Land har for sin nyhetsjournalistikk, sier hun videre, og understreker at hun også gleder seg til å komme til et litt mindre mediehus, hvor det kanskje er kortere fra ord til handling, sier Østrem.   

– Et godt grunnlag

Arne Borge blir kulturredaktør i avisa han har jobbet i siden 2017. Han har vært konstituert som kulturredaktør i avisa siden nyttår, og er egentlig utdannet litteraturviter, skriver Vårt Land.

Veslemøy Østrem og Arne Borge ble presentert som nye redaktører i Vårt Land-redaksjonen fredag.
Veslemøy Østrem og Arne Borge ble presentert som nye redaktører i Vårt Land-redaksjonen fredag.

– Det er ikke den største avisa i Norge, men det er en avis som har veldig gode journalister i kulturseksjonen og et tydelig verdibasert og motkulturelt prosjekt, som gir et spennende utgangspunkt for kulturjournalistikk, sier Borge til Medier24. 

Borge tror det viktigste som står foran han, blir å minske avstanden mellom kulturjournalistikken og den øvrige nyhetsjournalistikken.

– Jeg tror det viktigste vi kan gjøre er å forhindre at kulturjournalistikken blir «sitt eget reservat» – som kan skje i norsk kulturjournalistikk generelt, at man lever litt sitt eget liv, atskilt fra den øvrige offentligheten. Så målet er å bringe kulturjournalistikken tettere på den øvrige nyhetsdebatten, sier han videre. 

Sjefredaktør Bjørn Bore er glad for å få Østrem og Borge med på laget. 

– Dette er en stor dag for Vårt Land. Østrem og Borge er to svært dyktige ledere, og vil gjøre Vårt Land til en tydeligere nyhets- og kulturavis som når ut til flere lesere. Opplaget vårt øker, og vi har store ambisjoner, sier sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore til egen avis.

Powered by Labrador CMS