TV Wonder splitter selskapet og satser mer på drama: Lanserer hybrid av forlag og TV-produksjon

Etablerer eget utviklingsselskap for scripted, mens TV Wonder spisses mot dokumentarer og «historier fra virkeligheten».

Publisert Sist oppdatert

I vår gikk tidligere forlagsdirektør, filmsjef og konserndirektør fra Amedia, Nina Refseth, inn som partner og leder for det lille produksjonsselskapet TV Wonder.

Og med Refseth på laget gjør TV Wonder nå nye, strategiske grep, forteller selskapet i en melding:

Et eget utviklingsselskap for scripted er i støpeskjeen, mens TV Wonder spisses som et produksjonshus for sterke historier fra virkeligheten.  

- Det siste året har vi utviklet drama for tre kanaler, samtidig som vi har produsert bokserie og Stuck, en dokumentarserie for Aftenposten. I tillegg har vi vært leverandører til ITV, Warner Bros, Freemantle og flere.

- Det er krevende å kombinere utvikling og produksjon i et lite selskap i vekst, så nå rendyrker vi utvikling av scripted i et nytt selskap, sier Nina Refseth. 

Det nye selskapet får navnet Stimstory AS og vil i praksis være en krysning av et forlag og et utviklingsselskap for tv. 

- Mange forfattere jobber med både tv, film og bøker, og savner et selskap som i større grad forstår flere plattformer. Selskapet vil i utgangspunktet pløye overskudd inn i utvikling av nye prosjekter, sier Arne Berggren.

Han blir kreativ leder i Stimstory. Med seg har han manusprodusent Kristine Berg.

Geir Fredriksen går inn som daglig leder i TV Wonder.

Han opplever en økt etterspørsel etter virkelighetsnære historier fra både de lineære og de digitale kanalene:

- Håndverket er det samme som før, men det mest spennende i dag er å se hvordan en historie reiser annerledes. Spredningsmekanismene i de sosiale kanalene gjør det mulig å nå et mye større publikum – mye raskere – enn før. Nå med to spesialiserte selskaper, er vi mye bedre rustet for økt produksjon av kvalitetsinnhold for alle plattformer de neste årene.

Nina Refseth går inn i styrene både i Stimstory og i TV Wonder.

Denne serien er noe av det TV Wonder har laget. Dette for Aftenposten, i samarbeid med Plan Norge:

STUCK episode 1

For å få ta det døende barnet til sykehus må de først overtale faren. Slik er reglene. Stuck ep. 1: go.ap.no/stuck

Posted by Aftenposten on 11. september 2016

Powered by Labrador CMS