Helge Andre Njåstad (Frp) sammen med André N. Skjelstad fra Venstre (t.v) og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) under en presentasjon tidligere i år.
Helge Andre Njåstad (Frp) sammen med André N. Skjelstad fra Venstre (t.v) og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) under en presentasjon tidligere i år.

Frp: - En rekke løsninger kan begrense NRKs altoppslukende appetitt. Den beste vil være å redusere inntektene vesentlig

Det sier stortingsrepresentant Helge André Njåstad. Men Frp-politikeren er usikker på om det fins politisk vilje.

Publisert

Dagbladet har snakket med en rekke stortingspolitikere i kjølvannet av siste ukers NRK-debatt. Den som går lengst er Fremskrittspartiets representant:

Helge André Njåstad mener at NRK har en «kunstig stor og dominerende plass», og peker på at de ikke må forholde seg til markedet og et strammere økonomisk handlingsrom.

Njåstad mener det er «åpenbart» at dette gir en konkurransevridning, og uttaler:

- Det finnes en rekke politiske løsninger som kan begrense NRKs altoppslukende appetitt. Spørsmålet er imidlertid om det finnes noen politisk vilje hos de andre partiene. Men den beste og enkleste løsningen vil være å redusere NRKs inntekter vesentlig.

Blant de andre politikerne som er intervjuet er det mindre bastante konklusjoner. Og mediepolitisk talsmann Arild Grande i Ap vil ikke være med på høstjakta mot Marienlyst:

- NRK er med på å utfylle mediemangfoldet. Det er sunt med konkurranse, og det må også andre medieledere tåle, sier Grande.

Powered by Labrador CMS