Kulturpolitisk talsmann Kårstein Løvaas i Høyre mener NRKs partilederdebatt i går var under pari.
Kulturpolitisk talsmann Kårstein Løvaas i Høyre mener NRKs partilederdebatt i går var under pari.

Høyre-politiker hardt ut etter partilederdebatten: – NRK kan bedre. Det var teknisk sett en treer på terningen

– Jeg er egentlig litt skuffet, for jeg hadde gledet meg. Men synes det ble oppstykket og rotete, sier kulturpolitiker og eksjournalist Kårstein Løvaas (H) om NRKs produksjon mandag.

Publisert

747.000 benket seg foran TV-en i går for å se årets første partilederdebatt direkte på NRK.

Men langt fra alle er fornøyde med produksjonen, mener tidligere radiojournalist og nå høyrepolitiker Kårstein Løvaas. 

Programleder Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen ledet partilederdebatten i går. 
Programleder Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen ledet partilederdebatten i går. 

På Facebook går den kulturpolitiske talsmannen i partiet ut og mener NRKs sending var under pari.

Han skriver at han er kritisk til teknikken, at lyden var dårlig, lokalet for varmt (som skapte svette politikere) og at programlederne var nervøse.

Han er bekymret for at velgerne ramlet av underveis på grunn av dette. 

Dette var hele Løvaas sitt innlegg:

Veldig hyggelig at Erna ble kåret til debattvinner av de som så på. (Og selvfølgelig helt riktig 😄😂💙) Jeg tror det at...

Posted by Kårstein Eidem Løvaas on 14. august 2017

Til Medier24 utdyper Løvaas:

– Jeg er egentlig litt skuffet, for jeg hadde gledet meg. Men synes det ble oppstykket og rotete.

– Var ikke 100 prosent fornøyd

Kyrre Nakkim er redaktør for nyhetsprogrammer i NRK.

Kyrre Nakkim er redaktør for nyhetsprogrammer i NRK..
Kyrre Nakkim er redaktør for nyhetsprogrammer i NRK..

Han har lest Facebook-innlegget til Løvaas og synes «det er litt spesielt at Løvaas – en kulturpolitiker som tross alt har et indirekte eierskap til NRK – kritiserer oss, men det får vi leve med – han er jo en gammel plateprater fra P4.»

– Hva synes du om kritikken?

– Det er alltid ting vi kan bli bedre på og når vi går gjennom sendingen, så ser vi at det var ting vi ikke var 100 prosent fornøyde med. Det handlet spesielt om at politikerne snakket i munnen på hverandre. De gangene programlederne prøvde å gjøre noe med det, så ble de en fjerde stemme som ikke akkurat bidro til at det stoppet, sier Nakkim og fortsetter:

– Vi har fått kritikk fordi at vi avbryter politikerne i debatter og nå får vi kritikk fordi at vi ikke gjør det. Det er vanskelig å vite når vi skal gjøre det og ikke. I går var det dessverre litt mye prating og jeg legger ikke skylda på programlederne, men politikerne som var veldig tente.

Nakkim reagerer på at Løvaas sier han mener at programlederne var nervøse.

– Jeg har aldri opplevd programlederne så rolige som nå, så den skjønner jeg ikke. Det var derimot veldig adrenalinfylte politikere klare til første debatt – for det er mye på spill og det er ikke uvanlig, sier han.

Tekniske problemer

Alt i alt synes Nakkim at debatten ble bra og han er fornøyd med seertallet på nesten 750.000. Han er også fornøyd med at mange av seerne ble på kanalen gjennom sendingen.

– Løvaas klagde også på lyden, hva tenker du om den?

– Vi hadde noen tekniske problemer med lyden to ganger og det må vi bare rette opp til neste gang. Jeg har ikke fått noen tilbakemelding om at seerne har gått glipp av noe spesielt, men jeg kan forstå at det vil oppleves som irriterende, sier Nakkim.

Neste partilederdebatt er allerede tirsdag om en uke på Hoven, hvor det blir debatt fra kanten av Jostedalsbreen. Nakkim sier at han opplever at debatten har blitt viktigere enn på lenge:

– I den medievirkeligheten vi lever i dag, der alt er mye mer splittet opp, er det vanskelig å få en enhetlig valgkamp der man snakker om de samme temaene. Det er en grunn til at Aftenposten, VG, Klassekampen og andre lager arrangementer og debatter rundt sendingen vår, fordi det er her det skjer nå. Det å ha en felles diskusjon i dagens landskap har blitt mye viktigere, avslutter han.

Powered by Labrador CMS