partileder-selfie under Arendalsuka.
Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Marie Sneve Martinussen (R), Jonas Gahr Støre (Ap), Kirsti Bergstø (SV), Arild Hermstad (MDG), Erna Solberg (H), Sylvi Listhaug (Frp), Olaug Bollestad (Krf), Guri Melby (V). NRKs Fredrik Solvang og Atle Bjurstrøm foran.
Partilederdebatten sendes hvert år fra Arendal Rådhus. Her fra politiker-selfien som ble tatt før sendingen gikk i gang i 2023.

Arendalsuka snur i påmeldingsskjema

Først kunne ikke journalister i fagpressen søke akkreditering til partilederdebatten. Nå er problemet løst.

Publisert

Fredag går fristen ut for journalister til å melde seg på til Arendalsuka. I år har de et helt nytt system for å registrere hvilke journalister som ønsker pressetilgang.

I systemet måtte man krysse av om man er «journalist dagspresse», «fotograf» eller «journalist fagpresse». 

Krysset man av for de to første må man svare ja/nei på om man vil dekke partilederdebatten. 

Krysset man av for at man er journalist i fagpressen så forsvinner dette alternativet.

Har endret skjemaet

Både Medier24 og Fagpressen stilte Arendalsuka spørsmål om dette tirsdag.

– Vi har begrenset antall plasser til denne debatten, og ønsker at det er de som skal dekke debatten som får de plassene som er tilgjengelig, sier prosjektleder i Arendalsuka, Tone Skindlo Taraldsen til Medier24.

Muligheten for å si ja/nei til å dekke partilederdebatten forsvant om du kom fra fagpressen. Nå skal skjemaet være endret.
Muligheten for å si ja/nei til å dekke partilederdebatten forsvant om du kom fra fagpressen. Nå skal skjemaet være endret.

Det har ikke vært hensikten å utestenge journalister fra fagpressen, og tirsdag kveld endret de i påmeldingsskjemaet.

– Jeg har forståelse for at det kan være et problem for Arendalsuka hvis presseakkreditering på en måte misbrukes slik at medier som ikke har noen planer om redaksjonelt dekke partilederdebatten tar opp den fysiske plassen til medier som skal dekke debatten. 

Det sier administrerende direktør i Fagpressen, Per Brikt Olsen.

Dekker det kanskje annerledes

Han sier de er glade for at Arendalsuka gjorde endringer i påmeldingsskjemaet, og roser dem for å ha gjort det raskt.

– Når vi gjorde Arendalsuka oppmerksom på at dette ikke kan generaliseres på denne måten i et påmeldingsskjema, fordi mange fagmedier absolutt kan ha interesse av å dekke partilederdebatten, så sa de seg umiddelbart enig i dette.

Olsen forklarer at fagmedier dekker de fleste samfunnsområder, og ramser opp blant annet arbeidsliv, forsvar, teknologi og jordbruk.

– De aller fleste mediene i Fagpressen er distribuert både digitalt og på papir. Dette er medier som kanskje dekker en partilederdebatt annerledes enn klassiske nasjonale breddemedier. Det betyr selvsagt ikke at temaer fra en partilederdebatt ikke er viktige og sentrale for fagmedier og at debatterte temaer vil kunne være sentralt for dybdemediers journalistikk.

I fjor var det registrert 500 pressefolk til uka. Partilederdebatten sendes direkte fra Arendal Rådhus torsdag kveld. 

For ordens skyld: Medier24 har to fagpressejournalister akkreditert til Arendalsuka. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS