Dagens Næringsliv, her fra hovedkontoret i Oslo.

DN-journalist fornærmet i skjult filming-sak

Dagens Næringsliv fikk «umiddelbart» vite om saken. – Generelt gjør vi selvstendige journalistiske vurderinger i alle saker av offentlig interesse, også saker der DN eller DNs medarbeidere er involvert, skriver hun.

Publisert Sist oppdatert

Etter Arendalsuka er en næringslivstopp anmeldt og  siktet for «seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd».

Mannen skal ha plassert et kamera inne i en høyttaler på et bad han delte med to kvinnelige kolleger, en politiker og en journalist.

Dagens Næringsliv bekrefter i en kommentar at en av deres journalister bodde i leiligheten. Det var han som oppdaget kameraet og anmeldte det sammen med de andre fornærmede. De mener de er blitt snikfilmet.

Sjefredaktør Janne Johannessen ønsker ikke å stille til telefonintervju med Medier24, men har svart på flere spørsmål på e-post.

– Hvordan kan dere drive journalistikk på en sak dere er en part i?

– Generelt gjør vi selvstendige journalistiske vurderinger i alle saker av offentlig interesse, også saker der DN eller DNs medarbeidere er involvert, skriver hun.

På spørsmål om hvor tett deres journalister kan være med kilder, svarer hun at de gjør løpende vurderinger av habilitet.

Anmeldt for to uker siden

– Som påpekt er det ingen steder i Norge det er vanskeligere å finne husrom enn under Arendalsuka, skriver Johannessen.

De vurderte i år at det var greit at journalisten bodde i denne leiligheten.

– Vi vil neste år forsøke å finne en bedre bosituasjon. 

Journalistens bistandsadvokat, Cecilie Nakstad, sier til Medier24 at anmeldelsen ble levert for to uker siden. Det er politiet som har kameraet nå.

– Eksakt hva som ligger på kameraet vet vi ikke. Vi håper politiet kan prioritere gjennomgangen av kameraet, så det kan bli avdekket så raskt som mulig.

VG erfarer at kameraet også inneholdt materiale flere år tilbake i tid.

Johannessen sier at de hele veien har vært opptatte av å ivareta sin journalist. 

– Vi ble informert umiddelbart av vår medarbeider.

Ble mistenksom

I kommentaren skriver sjefredaktør Janne Johannessen at kritisk sans ikke er noe man skrur av og på.

«Når man befinner seg på et privat baderom under Arendalsuka, burde det imidlertid være rom for å ta en pause fra den kritiske journalistikken. Selv for en DN-journalist. Som sjefredaktør er jeg glad for at vår reporter likevel var usedvanlig årvåken. Han fattet mistanke om en tilsynelatende uskyldig bærbar høyttaler, gjorde noen kjappe undersøkelser og fant ut at høyttaleren egentlig var et spionkamera.»

Hun skriver at noen nok vil lure på hvorfor de ikke har identifisert den siktede eller de fornærmede.

«I en slik vurdering tar vi mange hensyn, ikke minst til de fornærmede. Som i så mange andre saker, er dette en løpende vurdering.», skriver hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS