Fra innspillingen i iskaldt nordnorsk vinterlandskap. Arne Berggren nest lengst til høyre.
Fra innspillingen i iskaldt nordnorsk vinterlandskap. Arne Berggren nest lengst til høyre.

Krimserien «Elven» ble ingen kjempeslager her hjemme, men nå slår den an utenfor Norge. Solgt til USA, England og Frankrike

- Utlandet elsker Nord-Norge, og TV-kanalene vil ha historier uten de obligatoriske bildene av Barcode og Operaen, sier produsent Arne Berggren. Nå kan det bli mer nordnorsk drama.

Publisert

Den nordnorske krim­dramaserien Elven fikk et totalt seertall på relativt beskjedne  132.000 seere i snitt da den gikk på skjermen i vinter.

Dramaserien «Elven» ble ingen kjempesuksess, men lever videre både på strømmetjenester hjemme og nå TV-kanaler utenfor Norges grenser.
Dramaserien «Elven» ble ingen kjempesuksess, men lever videre både på strømmetjenester hjemme og nå TV-kanaler utenfor Norges grenser.

Men den fikk også mye god mottakelse, og nærmer seg nå gjennomslag internasjonalt: Produsent og forfatter Arne Berggren Arctic Wonder AS melder nå at serien er solgt til både USA, England og Frankrike. Samtidig har Japan, Tyskland, Spania og en rekke andre land meldt sin interesse. 

- Vi merket umiddelbart stor interesse etter tv-festivalen i Cannes i høst, der DRG hadde Elven (The River) som hovedsatsing, sier Berggren.

- Plutselig er det lettere å få møter internasjonalt og distributører henvender seg nå og vil ha flere produksjoner fra nord. At vi har en stor og anerkjent distributør som DRG i ryggen er et kvalitetsstempel. 

 

Se trailer fra serien - som du fortsatt finner på Viafree.no

 

Vil lage mer nordnorsk TV

Berggren & co produserte «Elven» på Filmcamp i Målselv i fjor på denne tiden, med ekstreme forhold på ned mot 30 minusgrader. Men det ga også «ekte» omgivelser, og Berggren fastholder at produksjonen viser at det går an å lage ordentlig TV med produksjonsmiljøet i Målselv som utgangspunkt. 

- Vi ble advart mot å produsere i nord fordi det skulle være umulig å sette sammen en proff stab basert på lokale fagfolk. Og vi ble advart mot borgerkrigliknende tilstander i filmmiljøet. Men det viste seg å være totalt feil. Noen av de flinkeste folka i bransjen hører jo til i nord, og det er jo bare å stanse bilen hvor som helst, så har du bedre locations enn på Østlandet, sier Berggren. 

- Utlandet elsker jo Nord-Norge, tv-kanalene vil ha historier fra utenfor Oslo - uten de obligatoriske bildene av Barcode og Operaen. Så alt ligger jo til rette for flere serier, mener han. 

Og det skal det bli, ifølge Berggren & co: Han melder nå om både relasjonsdrama, en spillefilm og mer krim. 

- Vi håper å være i gang igjen i løpet av 2018, sier produsenten. 

Powered by Labrador CMS