Rajan Chelliah gikk til sak mot NRK etter at han mistet jobben.
Rajan Chelliah gikk til sak mot NRK etter at han mistet jobben.

NRK-søksmål fra de to oppsagte medarbeiderne Rajan Chelliah og Simona Halle utsatt - dommer erklært inhabil

To ansatte tok NRK til Arbeidsretten etter nedbemanning. Nå må de vente til etter sommeren for endelig avklaring på saken.

Publisert

Midt under NRK-streiken fortalte Rajan Chelliah (56) sin historie om hvordan han etter nær 20 år i selskapet fikk beskjed om at han mistet jobben. Først til VG, og deretter uttalte han i et intervju med Medier24

- Det er en sjokkartet opplevelse. Verken jeg  eller folk flest forstår hvordan og hvorfor en person som har jobbet et sted i 19 år får sparken, sier han til Medier24. 

Denne uka startet rettssaken i Arbeidsretten, som er en særdomstol for tvister knyttet til tariffavtaler. 

Men etter første dag i retten, tok saken tirsdag en uventet vending, melder JournalistenSaken utsettes til august - fordi en av dommerne ble erklært inhabile. 

De tre fagdommerne erklærte meddommer Kim Nordlie inhabil, fordi han spilte en rolle på 90-tallet i forhandlinger om Hovedavtalen - som er sentral for rettssaken. Nordlie er en av fire medommere i saken, og oppnevnt av arbeidsgiverforeningen Spekter. 

Etter kjennskapen om Nordlies rolle på 90-tallet, ville ikke motparten Norsk Journalistlag akseptere han som meddommer. Og de tre fagdommerne ledet av Jakob Wahl kom til samme konklusjon. 

Dermed er saken omberammet, med ny oppstart 22. august. 

Forøvrig omfatter saken som nevnt i tittel ikke bare journalist Chelliah, men også grafiker Simona Halle, meldte Journalisten mandag.

Powered by Labrador CMS